Home » Ruime nederlaag voor Sparta tegen Twente

Ruime nederlaag voor Sparta tegen Twente

08 februari 2019 - 21:53

Sparta Rotterdam is haar ongeslagen status in eigen huis kwijt. Nadat de eerste elf thuiswedstrijden eindigden in negen zeges en twee gelijke spelen, ging het hard onderuit tegen FC Twente: 0-3.

Bij Sparta moesten Dries Wuytens, Abdou Harroui en Halil Dervisoglu op de bank plaatsnemen, Adil Auassar en Mohamed Rayhi keerden terug van een blessure en Lassana Faye maakte zijn basisdebuut. Met deze wijzigingen begon Sparta aan een wedstrijd waarin het aanvankelijk veel op de helft van de tegenstander te vinden was, zonder dat het kansen kreeg. De bezoekers waren wel gevaarlijk uit de omschakeling en Roy Kortsmit redde knap bij een uitbraak van Aitor Cantalapiedra. Het bleek uitstel van de executie, die volgde toen Tom Boere een strafschop benutte. Peet Bijen zou vlak voor rust nog voor 0-2 zorgen.

Meteen na rust vergrootte Twente het Spartaanse leed door voor 0-3 te zorgen, waarmee een eind kwam aan de illusies van de thuisploeg. Verder liepen de bezoekers niet uit.