Home » Ruime overwinning voor Sparta in Almere

Ruime overwinning voor Sparta in Almere

15 maart 2019 - 21:59

Sparta Rotterdam heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Almere City. Bij rust was het 1-1 in het Yanmar Stadion, na rust kon Sparta het verschil maken: 1-3.

Binnen het kwartier opende Mohamed Rayhi de score, met een allesbehalve karakteristieke goal. De van NEC overgekomen aanvaller annex middenvelder bracht zijn seizoenstotaal hiermee op twaalf, maar waar de vorige treffers vaak een lust voor het oog waren, was deze treffer een beetje gelukkig te noemen. Hij zag een hoekschop (onaangeraakt) in de verre hoek binnenvallen, waarmee Sparta de leiding nam. De gelijkmaker, die op naam kwam van voormalig Spartaan Youri Loen, was wonderschoon. De middenvelder krulde de bal in de kruising achter Roy Kortsmit.

Diezelfde Kortsmit hield Sparta voor rust enkele keren op de been, want de beste kansen kwamen in die fase van de thuisploeg. Onder meer Stijn Meijer en Ilias Alhaft kregen de bal niet voorbij de Sparta-keeper.

Niet lang na rust zou Sparta voor de tweede keer de leiding nemen in Almere. Ragnar Ache bekroonde zijn basisplaats met een fraaie treffer, toen Fankaty Dabo de bal teruglegde op de aanvaller en hij via de onderkant van de lat doel trof. Almere zocht vervolgens naar de gelijkmaker en was enkele keren gevaarlijk, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Via de ingevallen Lars Veldwijk kon Deroy Duarte de wedstrijd vlak voor tijd beslissen. In de laatste minuten had de score nog ruimer kunnen uitvallen in het voordeel van de Rotterdammers, echter wist de Almere-goalie de schade te beperken.