Home » Sparta besluit seizoen met nederlaag

Sparta besluit seizoen met nederlaag

03 mei 2019 - 22:04

Sparta Rotterdam is de competitie geëindigd met een 3-2-nederlaag op bezoek bij Jong AZ. De ploeg van Henk Fraser mag zich opmaken voor de Keuken Kampioen Play-Offs, waar het op 19 mei TOP Oss treft.

Het lijstje afwezigen was een week geleden, toen Jong Ajax de tegenstander was, al lang, maar de namen van Fankaty Dabo, Lassana Faye en Suently Alberto (allen blessure) en Abdou Harroui (schorsing) konden hieraan toegevoegd worden. Het betekende dat Lorenzo Soares Fonseca zijn basisdebuut mocht maken en de 21-jarige reservekeeper Michael Fabrie de oudste bankzitter was.

In het eerste kwart van de wedstrijd vielen aan beide kanten enkele kansen en doelpunten te noteren. Jeremy Helmer opende namens Jong AZ de score, het Spartaanse gevaar kwam zonder uitzondering van Lars Veldwijk. De spits maakte na een kwartier de 1-1, nadat hij een fraaie aanval afrondde. Meteen hierna bezorgde hij zichzelf twee kansen. De eerste van deze twee werd gekeerd door Jasper Schendelaar, de tweede, en lastigere, eindigde op de paal. Na een fraaie aanval mocht Tijjani Reijnders de ruststand op 2-1 bepalen.

Na rust regende het kansen aan Spartaanse zijde en een hiervan werd door Veldwijk benut. De tweede van Helmer, een hele fraaie, zette Jong AZ vervolgens weer op voorsprong. Het waren de hoogtepunten in een onaantrekkelijke tweede helft. Noemenswaardig moment was nog het profdebuut van Levi Bouwense. De speler uit de eigen jeugdopleiding mocht nog een klein halfuur meedoen.