Home » Sparta en Standard Luik spelen gelijk

Sparta en Standard Luik spelen gelijk

04 juli 2018 - 20:20

Sparta Rotterdam heeft een gelijkspel overgehouden aan de besloten oefenwedstrijd tegen Standard Luik. In Wageningen werd het 1-1.

Dat de Belgen al langer aan de voorbereiding van het seizoen bezig waren, was op veel momenten nauwelijks zichtbaar. De eerste kansen waren voor Ragnar Ache, maar de spits zag zijn schoten geblokt worden voor deze het doel bereikten. Na een halfuur kreeg hij nog een mogelijkheid om het van buiten het strafschopgebied te proberen, die door de doelman gered werd.

Duje Cop kreeg vervolgens als eerste namens de Belgen een scoringkans, Roy Kortsmit redde. Voor het rustsignaal klonk zou de doelman ook een sta-in-de-weg vormen voor Moussa Djenepo, Christian Luyindama raakte de paal met het hoofd. Aan de overkant schoot Abdou Harroui maar net over.

Een kwartier na rust, nadat Henk Fraser al zijn veldspelers vervangen had, zou Renaud Emond de score openen. Bradley Martis haalde vervolgens de trekker over van grote afstand en zijn schot leek via de onderkant van de lat binnen te vallen, maar werd door de scheidsrechter niet als dusdanig beoordeeld. Halil Dervisoglu zorgde tien minuten voor tijd wel voor de verdiende gelijkmaker, nadat hij na een fraaie actie binnenschoot. Een afstandsschot van Ayoub Boukhari bezorgde Sparta nog bijna de zege, deze poging werd echter met moeite gestopt.

Kortsmit, Saksela (46. Holst), Wuytens (58. Soares Fonseca), Alberto (46. Vriends), Drenthe (58. Martis), Dougall (58. Sanches), Spierings (58. Boukhari), Harroui (58. Verhaar), Duplan (58. Alhaft), Ache (58. Dervisoglu) en Rayhi (46. Wijnaldum).