Home » Sparta finalist na zege op Het Kasteel

Sparta finalist na zege op Het Kasteel

22 mei 2019 - 23:00

Na een overwinning op Het Kasteel is Sparta Rotterdam doorgedrongen tot de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Sparta won met 3-0 op Het Kasteel. Lang leek de wedstrijd in 1-0 te eindigen door een vroege goal van Bart Vriends, maar in de slotfase bepaalde Ragnar Ache met twee doelpunten de eindstand op 3-0.

De 0-2-overwinning in Oss betekende een goede uitgangspositie voor Sparta en de 1-0 van Vriends, die vroeg raak kopte uit een voorzet van Mohamed Rayhi, leek aan alle twijfel een einde. Sparta was voor rust, via Deroy Duarte en Rayhi, nog enkele keren dicht bij de verdubbeling van de marge, maar Ronald Koeman jr. voorkwam dit.

Abdou Harroui, zondag de grote man met twee fraaie treffers, leek vroeg na rust op weg om een derde aan zijn Play-Off-totaal toe te voegen. Het zou wederom een erg mooie zijn geweest, maar nu miste zijn stiftje het doel. Bryan Smeets was meteen hierna gevaarlijk namens Oss, maar ook hij kreeg zijn schot niet tussen de palen. Een kans voor de ingevallen Van der Biezen werd door Wuytens van de lijn gehaald, waarmee het grootste Ossche gevaar afgewend leek. Sparta kreeg via Halil Dervisoglu nog een enorme kans op 2-0, maar Koeman ontnam hem de bal. Niet lang daarna bekroonde Ragnar Ache zijn invalbeurt met twee doelpunten, vooral de laatste vloog erg mooi achter keeper Koeman.