Home » Sparta gaat in Eindhoven voor vierde zege op rij

Sparta gaat in Eindhoven voor vierde zege op rij

donderdag 7 maart 2019 - 10:54

Met drie achtereenvolgende zeges, reist Sparta Rotterdam aanstaande vrijdag naar Eindhoven. Hier treft het de nummer 14 van de Keuken Kampioen Divisie: FC Eindhoven.

In David Nascimento treft het hier een trainer met Spartaans verleden. Als verdedigingsleider drong Nascimento in 2004 met de Rotterdammers door tot de halve finale van de beker. Het seizoen hierna werd hij gedwongen te stoppen, door een hernia opgelopen bij een auto-ongeluk. Als assistent-trainer van Adri van Tiggelen was hij vervolgens betrokken bij de eerste promotie van Sparta.

Eerder dit seizoen won Sparta met 2-0 van Eindhoven. Royston Drenthe en Adil Auassar scoorden destijds. FC Eindhoven ging vorige week met 2-0 onderuit op bezoek bij Almere City, beide treffers kwamen op naam van oud-Spartaan Ilias Alhaft.

Eindhoven kwam aanvankelijk goed uit de winterstop, met twaalf punten uit haar eerste vier duels in 2019. In deze reeks werden onder meer FC Den Bosch en Go Ahead Eagles aan de zegekar gebonden. De klassering in het linkerrijtje bleek van korte duur, nadat het slechts één punt overhield aan de vier duels die hierop volgden.

Eindhoven – Sparta uit het archief:

FC Eindhoven – Sparta 1-1 (22/01/2016) Michel Breuer met een hakje door de benen van Ivo Rossen

FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 0-2  (02/05/2014) Mimoun Mahi tussen Eindhoven-spelers FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 1-0 (20/03/2015 ) Jason Bourdouxhe in duel met Kenny Teijsse

FC Eindhoven – Sparta Rotterdam 3-0 (26/10/2012) Soufian Dadda houdt Donovan Slijngard op afstand

Foto’s: Carla Vos