Home » Sparta geeft zege uit handen in Heerenveen

Sparta geeft zege uit handen in Heerenveen

09 november 2019 - 20:26

Sparta Rotterdam is tegen een nederlaag aangelopen in Friesland. Lang stonden de Rotterdammers op voorsprong, maar in het laatste deel kwam sc Heerenveen langszij: 2-1.

Sparta speelde met één wijziging ten opzichte van vorige week, tegen PSV: Lars Veldwijk kreeg een basisplaats, ten koste van Halil Dervisoglu. Voor de Zuid-Afrikaans international betekende het zijn eerste basisplaats in de competitie dit seizoen.

Binnen een halve minuut was Heerenveen voor het eerst gevaarlijk, doordat Jens Odgaard een te korte terugspeelbal van Bart Vriends onderschepte. Goed uitkomen van Ariel Harush voorkwam een treffer van de Deen, waarna Mitchell van Bergen naliet de bal in het achtergelaten doel te plaatsen. Meteen hierop was Sparta gevaarlijk via Abdou Harroui, wiens schot gekraakt werd, maar het was de thuisploeg die in de openingsfase de boventoon voerde. De enige echt grote kans werd via Rodney Kongolo ook verzilverd, echter beroerde hij de bal met de hand voor hij deze achter Harush schoot. Het overwicht van de Friezen uitte zich verder dan ook vooral in balbezit en dreiging, zonder dat het Sparta echt in de problemen wist te brengen.

Zo had Sparta het dus lastig met Heerenveen, maar gaf het weinig weg en was het zelf erg effectief. Veldwijk bekroonde zijn basisplaats door Sparta net binnen het halfuur op voorsprong te koppen, uit een voorzet van Harroui. Rechtsback Ricardo van Rhijn was van afstand voor rust het dichtst bij de gelijkmaker, zijn schot ging via de kruising over het doel.

Via Veldwijk was Sparta vroeg in de tweede helft dicht bij een verdubbeling van de marge, maar zijn kopbal ging naast het doel van Heerenveen. Joey Veerman was meteen hierop gevaarlijk aan de overkant, waar Dirk Abels opruimde. Via Jordy Bruijn en Chidera Ejuke was de thuisploeg twee keer erg dichtbij, maar ontsnapte Sparta. Een kwartier voor tijd kreeg Dervisoglu, die twee minuten eerder Veldwijk verving, dé kans op 0-2, maar werd zijn schot geblokt. Uit de counter tekende Ejuke alsnog voor 1-1. Niet veel later zorgde diezelfde Ejuke uit een lastige hoek voor ede 2-1.

Harroui zorgde met een schot op de lat nog bijna voor de gelijkmaker. Hierna volgde geen groten kansen meer waardoor Sparta zonder punten huiswaarts keert.