Home » Sparta laat onderuit in Utrecht

Sparta laat onderuit in Utrecht

07 februari 2018 - 23:06
Het uitduel met FC Utrecht heeft Sparta geen punten bezorgd. Lang was het 0-0 in Utrecht, maar Lukas Görtler zorgde vlak voor tijd voor de treffer namens de thuisploeg.
Utrecht was de betere ploeg in de eerste helft en kreeg een aantal kansen, waarvan de grootste, voor Cyril Dessers, door een goede sliding van Frederik Holst niet eens tot een schot kwam. Zakaria Labyad was wel tweemaal gevaarlijk, eerst stond de aanvaller oog-in-oog met Jannik Huth maar zag hij de Duitse doelman redden, een vrije trap van Labyad verdween over het doel. Sparta kon hier, op een afstandsschot van Fred Friday na, weinig tegenover zetten.
Hoe anders was dat de eerste tien minuten van de tweede helft, toen de Rotterdammers enkele malen dicht bij de openingsgoal waren. Holst stuitte op de doelman, Soufyan Ahannach kreeg zijn poging niet tussen de palen en Bart Vriends zag twee schoten geblokt worden. Nadat de Spartaanse storm ging liggen zakte de ploeg van Dick Advocaat in, wat de thuisploeg minder dreigend maakte dan het voor rust deed. De grootste kans zou zelfs voor Deroy Duarte zijn, die door Fred Friday vrij voor de keeper werd gezet, maar niet tot een goal kwam. Görtler zou uiteindelijk de score openen met zijn een van zijn eerste balcontacten. In de slotminuten waren er geen noemenswaardige kansen meer te noteren waardoor de Kasteelclub Utrecht zonder punten verlaat.