Home ยป Sparta laat overwinning in laatste minuut glippen

Sparta laat overwinning in laatste minuut glippen

-

Sparta Rotterdam had vandaag een unieke kans om na 19 jaar weer eens met drie punten uit De Kuip te vertrekken. De Rotterdammers kwamen twee keer op voorsprong op Zuid, maar in de laatste minuut van de zes minuten blessuretijd scoorde Feyenoord de 2-2 waardoor de Kasteelheren genoegen moesten nemen met een punt.

Na een moeilijke openingsfase, waarin Steven Berghuis Tim Coremans tot een wereldredding dwong, speelde Sparta een goede eerste helft in De Kuip. Enkele keren was het gevaarlijk, zo had Kenneth Vermeer moeite met de kopbal van Bart Vriends en het aantal kansen van de thuisploeg bleef beperkt. De mogelijkheden die Feyenoord kreeg, werden gered door Coremans en ook Dirk Abels kon, met een geweldige ingreep, de stand op 0-0 houden.

Deze bleef in de tweede helft niet lang op het bord, maar het was Sparta dat het eerst trefzeker was. Bryan Smeets legde de bal terug op Mohamed Rayhi, wiens schot Vermeer te machtig was. Meteen hierna kreeg Abdou Harroui een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar zijn schot eindigde niet tussen de palen. Feyenoord zette hierop aan en via een kopbal van Berghuis had het de gelijkmaker moeten scoren, de paal redde Sparta hier. Halverwege de tweede helft zou Berghuis alsnog trefzeker zijn, toen hij van dichtbij in een leeg doel kon binenntikken.

Een kwartier voor tijd kwam Sparta opnieuw op voorsprong, nu via de ingevallen Lars Veldwijk, die oog-in-oog met Vermeer de bal door de benen van de doelman schoot. Het spel golfde daarna op en neer en in de zesde minuut van de blessuretijd kwam daar toch de 2-2 op het scorebord.

De Eredivisie is voor Sparta nu officieel van start gegaan en aanstaande vrijdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. VVV Venlo komt dan naar Het Kasteel.