Home » Sparta Legends & vrijwilligers van De Betrokken Spartaan collecteren voor Sint-Maarten

Sparta Legends & vrijwilligers van De Betrokken Spartaan collecteren voor Sint-Maarten

donderdag 12 oktober 2017 - 14:10

Voorafgaand aan de vorige thuiswedstrijd tegen AZ (0-2) hebben de Sparta Legends samen met deelnemers van het maatschappelijke project ‘Bewegen naar werk’ van Stichting De Betrokken Spartaan samen geld opgehaald voor de slachtoffers van Orkaan Irma op Sint-Maarten.

De goede relatie tussen het eiland en Sparta vindt haar oorsprong in de Spartaanse honkbalafdeling van de club, waar lange tijd een groot deel van het team uit Sint-Maarten afkomstig was. Hamilton Richardson, destijds de beste honkballer die in Europa actief was, was vermoedelijk de bekendste van hen. In de jaren negentig werd de relatie ververst doordat de Rotterdammers meerdere keren uitgenodigd werden voor een trainingskamp op het Caribische eiland. Dit laatste motiveerde Sparta Legends Jos van Eck, Hans Hazebroek, Gerald Sandel, Piet de Kant, David Loggie, Ger van der Heide en Marcel de Ridder om met Sparta Rotterdam en De Betrokken Spartaan een geldinzamelingsactie op poten te zetten. Voor dit initiatief hebben deelnemers van ‘Bewegen naar werk’ zich met veel enthousiasme ingezet!

Het beweegprogramma ‘Bewegen naar Werk’ vormt de opstap voor werkzoekenden om weer mee te doen aan de maatschappij. Het traject brengt de ‘startmotor’ van werkzoekenden op gang, als eerste onderdeel van een proces naar werk. Bij Bewegen naar Werk sporten de deelnemers twee keer per week onder begeleiding van een professional. De deelnemers krijgen ook hulp van een lifecoach, die onder meer advies en ondersteuning biedt op het gebied van voeding, persoonlijke ontwikkeling, gedrag, zelfredzaamheid en omgang met stress.