Home » Sparta naar Waalwijk: RKC wacht

Sparta naar Waalwijk: RKC wacht

06 november 2020 - 14:22

Sparta Rotterdam zal morgen afreizen naar Brabant, waar het de strijd aangaat met RKC Waalwijk. Om 21.00 uur wordt afgetrapt in een voor Sparta traditioneel lastige uitwedstrijd, maar de laatste twee seizoenen keerde het met drie punten terug uit het Mandemakers Stadion.

Sparta staat momenteel op de voorlaatste plaats in de Eredivisie met drie punten. Tegenstander RKC doet het iets beter, de ploeg uit Waalwijk staat met vijf punten op de dertiende plaats. Beide ploegen verloren vorig weekend, Sparta deed dit op eigen veld tegen Heerenveen (1-4), RKC ging onderuit in Alkmaar, waar AZ met 3-0 te sterk was.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen stonden Sparta en RKC ook al tegenover elkaar. Ook toen werd er gespeeld in Waalwijk. Die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, Bart Vriends was trefzeker namens Sparta.

Aan de kant bij RKC zien we een oude bekende terug. Finn Stokkers speelde in de jeugd van Sparta en speelde 43 competitiewedstrijden in het eerste van Sparta. Adil Auassar en Aaron Meijers hebben een verleden bij de tegenstander van aankomend weekend. Auassar speelde twintig wegstrijden in het shirt van RKC en Aaron Meijers maar liefst 64.

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam in het archief:

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam 1-1 (14-08-2015)  Thomas Verhaar haalt doeltreffend uit.

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam 2-1 (1-12-2006) Ricky van den Bergh in duel met Anthony Obodai

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam 3-1 (16-02-1993) Dennis de Nooijer wordt op de huid gezeten.

RKC- Sparta 4-2 (25-11-1990) Peter Houtman krult de bal richting doel.