Home » Sparta niet langs Roda

Sparta niet langs Roda

18 januari 2019 - 22:03

Sparta Rotterdam is tegen Roda JC niet verder gekomen dan een gelijkspel. In de eerste helft lieten de Rotterdammers na zich verder te belonen na een vroege 2-0-voorsprong, waardoor Roda terug kon komen tot 2-2.

De thuisploeg begon geweldig aan de wedstrijd. Bart Vriends en Mohamed Rayhi zetten al binnen twintig minuten de stand op 2-0, maar dit deed het krachtsverschil tussen de beide ploegen geen recht. Sparta kreeg veel kansen om de score uit te breiden, maar Roda mocht doelman Radomir Novakovic dankbaar zijn dat het er niet in slaagde verder uit te lopen. Halil Dervisoglu, Lars Veldwijk en Rayhi waren hier wel dichtbij, eerder stuitte Laros Duarte ook al op de jonge doelman. Mario Engels scoorde vlak voor rust, bij de eerste kans van de bezoekers, tegen.

Ook bij de tweede Roda-kans was Mario Engels trefzeker, waarmee het al vroeg na rust gelijk was. De tweede helft was Sparta niet zo gevaarlijk als het in de eerste 45 minuten geweest was. Bij de kansen die het wel kreeg, kon Novakovic voorkomen dat Sparta weer op voorsprong kwam, na pogingen van Rayhi en Veldwijk.