Home » Sparta O17 verliest derby, O19 onderuit in Arnhem

Sparta O17 verliest derby, O19 onderuit in Arnhem

22 februari 2020 - 16:25

Sparta Rotterdam O17 heeft zaterdagmiddag de stadsderby met Feyenoord 017 niet weten te winnen. Op Varkenoord werd er met 3-0 verloren. Sparta O17 begon wel goed aan de wedstrijd, maar wist het overwicht in de openingsfase, ondanks grote kansen, niet om te zetten in doelpunten.

In de rust keek de ploeg van trainer Ruben den Uil tegen een 1-0 achterstand aan. In de tweede helft begon Feyenoord sterker en dat leidde uiteindelijk tot een aantal grote kansen. Halverwege de tweede helft haalde Sparta O17 doelman Koen Buijze in een-op-een situatie een aanvaller van Feyenoord onderuit, wat uiteindelijk een penalty opleverde voor de thuisploeg. De penalty werd benut en Feyenoord verdubbelde de voorsprong naar 2-0. Na de 2-0 probeerde Sparta het nog wel, maar kon het niet voorkomen dat de 3-0 nog op het scorebord kwam.

Sparta O19 verloor eveneens zijn uitduel op zaterdagmiddag. De formatie van trainer Paul Simonis ging met 4-0 onderuit op bezoek bij Vitesse O19. Sparta O19 speelde lange tijd met tien man, omdat keeper François na een kwartier spelen een rode kaart kreeg nadat hij hands had gemaakt buiten het zestienmetergebied na een uitbraak van een Vitesse aanvaller. Hieronder treft u het volledige overzicht met alle uitslagen van de teams van de Jeugdopleiding van Sparta Rotterdam op deze voetbalzaterdag.