Home » Sparta O18 verliest topper van Ajax, O15 wint van PSV

Sparta O18 verliest topper van Ajax, O15 wint van PSV

11 februari 2023 - 19:25

Sparta Rotterdam O18 heeft zaterdagmiddag de topper tegen Ajax nipt verloren. Op het complex van Excelsior Maassluis eindigde het duel met de Amsterdammers in 3-4. De goals namens Sparta O18 werden gemaakt door Gorisson, Kamperveen en Triep. Sparta keek aan het begin van de tweede helft nog tegen een 0-3 achterstand aan, maar kwam knap terug naar 2-3. Daarna kwamen de bezoekers op 2-4, maar Sparta gaf niet op en kwam nog dichtbij een gelijkspel toen de 3-4 viel, wat dus ook de eindstand bleek.

Ondanks deze nederlaag blijft de ploeg van trainer Danny Schenkel knap meedraaien in de bovenste helft van de competitie van de hoogste O18-competitie van Nederland, nadat er vóór de winterstop werd gepromoveerd naar deze afdeling. Volgend weekend vervolgt Sparta O18 de competitie met eveneens een lastige wedstrijd, dan staat het uitduel op De Herdgang met PSV op het programma.

Sparta O16 had dit weekend geen competitieverplichtingen, dus speelde het een oefenduel tegen Alphense Boys O16. In Alphen aan den Rijn eindigde het duel in 0-2. Sparta O15 speelde voor de competitie thuis tegen PSV en wist dit duel te knap te winnen; het werd 2-1.

Voor Sparta O14 stond er een verre uitwedstrijd op het programma tegen FC Twente. In Hengelo eindigde het duel in 1-1. Sparta O13 ontving de leeftijdsgenoten van Spartaan ’20. De wedstrijd tegen de amateurvereniging uit Rotterdam-Zuid werd zonder problemen met 5-2 gewonnen. Bekijk hieronder het overzicht van de uitslagen deze voetbalzaterdag: