Home » Sparta onderuit tegen AZ

Sparta onderuit tegen AZ

14 september 2019 - 20:22

Sparta Rotterdam is op bezoek bij AZ tegen een ruime nederlaag aangelopen. Bij rust was het al 4-1 voor de Alkmaarders, in de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 5-1.

Het begin was voortvarend te noemen, de Spartaanse openingsgoal liet niet lang op zich wachten. Marco Bizot verliet zijn doel om een diepe bal te onderscheppen, maar leverde in bij Abdou Harroui, die vanaf veertig meter raak schoot. Al na drie minuten stond de 1-1 op het scorebord; Oussama Idrissi was trefzeker uit een hoekschop. Vlak voor rust zou hij voor de tweede maal trefzeker zijn, tussendoor kon Myron Boadu ook twee treffers bijschrijven. De ploeg van Henk Fraser bracht hier, afgezien van een schot van Mohamed Rayhi dat tot hoekschop verwerkt werd, weinig tegenover.

Na rust was er niet veel meer te beleven in Den Haag. De ingevallen Lars Veldwijk kon enkele pogingen op het AZ-doel vuren, maar slaagde er niet in het Marco Bizot echt lastig te maken. Uit een strafschop zorgde Teun Koopmeiners voor de vijfde AZ-treffer.