Home » Sparta onderuit bij Twente

Sparta onderuit bij Twente

17 augustus 2018 - 21:53

Sparta Rotterdam is het nieuwe seizoen begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij FC Twente stond het bij rust al 2-1, wat ook de eindstand bleek.

Ulrich Bapoh opende al snel de score, de aanvaller van FC Twente kwam van de linkerkant naar binnen en krulde de bal via de paal in de verre hoek. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de 1-0-stand, enkele minuten later volleerde Lars Veldwijk de gelijkmaker al tegen de touwen. Een periode met weinig kansen volgde, tot Jochem Kamphuis vlak voor rust de bal op de stip legde voor de thuisploeg. Tom Boere benutte dit buitenkansje, waardoor Twente met een voorsprong de kleedkamer op zocht.

Na rust strandden de meeste momenten van dreiging voor deze het stempel ‘kans’ verdienden, waardoor het duel niet saai te noemen was. Sparta zocht naar de gelijkmaker en bracht Halil Dervisoglu en Edouard Duplan in de ploeg. Een resultaat leverde dit helaas niet op. Dervisoglu was nog gevaarlijk met een schot op de paal.