Home » Sparta pakt in extremis een punt bij Den Bosch

Sparta pakt in extremis een punt bij Den Bosch

05 april 2019 - 22:02

Sparta Rotterdam is op bezoek bij FC Den Bosch voor het negende achtereenvolgende duel ongeslagen gebleven. Lang stevende het duel af op een overwinning voor de thuisploeg, maar in de blessuretijd kwam Sparta via Lars Veldwijk op gelijke hoogte: 1-1.

In een boeiende eerste helft waren de meeste kansen voor de bezoekers. Ragnar Ache kon al in de beginfase bijna een te korte terugspeelbal afstraffen en Lars Veldwijk nam het doel van Wouter van der Steen gevaarlijk onder vuur, maar zag de doelman pareren. Den Bosch kon vooral van afstand gevaarlijk worden, maar kon Roy Kortsmit amper testen. Via nogmaals Veldwijk en Ache was Sparta nog tweemaal dichtbij, maar beiden waren niet succesvol.

De tweede helft van de Bosschenaren was sterker dan de eerste, Sparta zou haar aantal mogelijkheden van voor rust niet kunnen voortzetten. Met het inbrengen van Halil Dervisoglu voor Deroy Duarte bracht Henk Fraser een extra aanvaller binnen de lijnen. Het was echter Den Bosch dat de score zou openen, via Stefano Beltrame. Sparta zocht hierna nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar dit betekende ook ruimte en kansen voor de thuisploeg om de wedstrijd te beslissen. Kortsmit hield Sparta in deze fase in leven.

In de blessuretijd werd het via een klutsgoal alsnog 1-1, waardoor Sparta een punt meeneemt naar Rotterdam. Arbiter Nijhuis telde er minimaal 7 minuten blessuretijd bij, waarin Adil Auassar nog bijna zorgde voor de winnende treffer na een diagonale streep. Het bleef echter bij 1-1 waardoor Sparta slechts één punt in is gelopen op koploper FC Twente.