Home » Sparta pakt punt in Friesland

Sparta pakt punt in Friesland

13 januari 2019 - 16:25

Sparta Rotterdam is 2019 begonnen met een gelijkspel in Leeuwarden. Bij rust was het 2-2 in de Friese hoofdstad, een kwartier voor tijd dacht Kevin Jansen Cambuur naar drie punten te schieten, Deroy Duarte maakte vlak voor tijd gelijk.

Het eerste gevaar kwam van het hoofd van Lars Veldwijk, die een hoekschop van Mohamed Rayhi bijna tot treffer kon promoveren, ware het niet dat zijn kopstoot op het dak van het doel eindigde. Rayhi zou vervolgens zelf Sparta op voorsprong schieten, nadat hij de diepte in gestuurd werd en oog in oog met Xavier Mous de rust bewaarde. Cambuur zette vervolgens aan en een uithaal van Robin Maulun kon met moeite gered worden door Roy Kortsmit. Uit een hoekschop zou Matthew Steenvoorden met het hoofd wel voor de gelijkmaker tekenen.

De thuisploeg gebruikte datzelfde wapen tien minuten later nogmaals, nu was het Nigel Robertha die uit een hoekschop het net vond. Een vrije trap van Gregor Breinburg bood Dries Wuytens de kans Sparta op 2-2 te zetten, maar de Belg kreeg zijn poging niet tussen de palen. Veldwijk kon dit vlak voor rust wel, toen hij een tegenstander poortte, zichzelf een schietkans bood en deze verwoestend in de bovenhoek eindigde.

De tweede helft kende minder kansen dan de eerste 45 minuten. Pas een kwartier voor tijd, toen Jansen de thuisploeg opnieuw op voorsprong zette, kwam het opnieuw op gang. Sparta zocht naar de gelijkmaker, Cambuur kwam via Tyrone Conraad bijna op 4-2, maar Kortsmit redde hier. Rayhi was aan de andere kant erg dichtbij, de lat stond zijn tweede treffer in de weg. Deroy Duarte zou vlak voor tijd alsnog voor 3-3 tekenen.