Home » Sparta pakt punt in slotfase

Sparta pakt punt in slotfase

05 oktober 2018 - 21:56

Sparta Rotterdam is tegen Go Ahead Eagles ontsnapt aan een nederlaag. De wedstrijd leek in een 2-1-zege voor de thuisploeg te eindigen, maar vlak voor tijd bezorgde Lars Veldwijk Sparta een punt.

Het was oud-Spartaan Jeroen Veldmate die de score opende uit een hoekschop, in een eerste helft waarin Sparta veel moeite had met de thuisploeg. Een kopbal van aanvoerder Lars Veldwijk daargelaten, konden de Rotterdammers tot weinig kansen komen. Go Ahead was via Thomas Verheydt enkele keren gevaarlijk. Vlak voor rust werd Henk Fraser gedwongen zijn eerste wissel toe te passen, toen Roy Kortsmit niet verder kon, Tim Coremans maakte hierop zijn competitiedebuut.

Na rust viel Paco van Moorsel in bij Go Ahead. Het eerste kwartier kende mogelijkheden voor beide ploegen, met een hoofdrol voor Van Moorsel. Mohamed Rayhi en Veldwijk kregen de bal niet langs Hobie Verhulst, op pogingen van Van Moorsel brachten het aluminium en Coremans redding. Nadat Sparta laatstgenoemde inzet niet goed kon wegwerken, kon Julius Bliek de marge alsnog naar 2 vergroten. Voor men in Deventer aan deze ruimere voorsprong gewend was, kon Royston Drenthe Sparta dichterbij schieten: 2-1. Sparta startte vervolgens de jacht op de gelijkmaker en de ingevallen Ilias Alhaft bezorgde deze bijna, maar hij raakte de lat van afstand. In blessuretijd wist Veldwijk alsnog tot scoren te komen: 2-2.