Home » Sparta pakt zege in bizarre slotfase

Sparta pakt zege in bizarre slotfase

10 mei 2018 - 18:44

Sparta Rotterdam is de Jupiler Play-Offs begonnen met een zege in Dordrecht. Loris Brogno zorgde al vroeg voor de 0-1, wat lang de eindstand leek te worden. In de slotfase wisten beide ploegen nog eenmaal te scoren: 1-2.

Oud-Spartajeugd-doelman Menno Bergsen werd al vroeg aan het werk gezet, toen Robert Mühren het Dordtse doel onder vuur nam. De uithaal van de Volendammer spatte uiteen op de vuisten van Bergsen, de rebound van Stijn Spierings trof de lat. Spierings zou enkele minuten later wel aangever zijn bij de openingsgoal van Brogno. Fred Friday, die de aanval die in 0-1 zou resulteren opzette, bezorgde Spierings vervolgens een mogelijkheid voor 0-2 te tekenen, zijn schot zou het doel echter missen.

Na rust was het Spartaanse overwicht minder dan in de eerste 45 minuten. Denis Mahmudov kreeg vroeg in de tweede helft een grote kans op de gelijkmaker, maar miste. Een kans voor Brogno om een minuut later de marge naar twee te vergroten, werd geblokt door oud-ploeggenoot Daniël Breedijk. Halil Dervisoglu zou na een kwartier in de tweede helft debuteren, de plek van Friday innemend. Na een bizar eigen doelpunt van Spierings was hij de aangever op de 1-2 van Robert Mühren.

Zondag deel 2 van deze halve finale tussen Sparta Rotterdam FC Dordrecht. Aftrap op het nagenoeg uitverkochte Kasteel is 16:45 uur.