fbpx
Home » Sparta reist af naar Venlo

Sparta reist af naar Venlo

05 februari 2021 - 11:58

Aankomend weekend speelt Sparta Rotterdam een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Zondagmiddag wordt er om 16:45 uur afgetrapt in De Koel. De ploegen troffen elkaar nog niet eerder dit seizoen, en daarmee is VVV Venlo de enige ploeg waar Sparta nog niet tegen gespeeld heeft. VVV kent een goede reeks aan wedstrijden waarin er in de laatste vijf duels slechts één keer verloren werd. VVV-Venlo staat op de veertiende plaats in de Eredivisie, één puntje onder Sparta.

Afgelopen weekend kwam voor VVV-Venlo een reeks van vier duels zonder nederlaag ten einde. In Sittard werd er met 3-2 verloren van Fortuna Sittard. Sparta pakte afgelopen speelronde wel een punt. In Den Haag eindigde de wedstrijd tegen ADO Den Haag in een 1-1-gelijkspel, mede door een doelpunt van Reda Kharchouch.

Revelatie van het seizoen, in het bijzonder in de afgelopen maand, is natuurlijk Georgios Giakoumakis. De Griekse spits scoorde al 21 keer, waarvan elf in de laatste zes duels.

Stadion De Koel is bekend terrein voor Spartanen Lennart Thy en Adil Auassar. Beide spelers hebben een verleden bij VVV-Venlo.