Home » Sparta reist als nummer 5 naar Groningen

Sparta reist als nummer 5 naar Groningen

18 oktober 2019 - 15:46

Twee weken geleden steeg Sparta Rotterdam, door de zege op FC Twente, naar de vijfde plek in de Eredivisie. Een positie die het komend weekend mag verdedigen als het op bezoek gaat bij FC Groningen, dat na negen wedstrijden vijf punten minder verzamelde dan Sparta en op de twaalfde plek terug te vinden is.

In de voorbereiding stonden beide ploegen ook tegenover elkaar, als laatste krachtmeting voor de Eredivisie begon. Op Het Kasteel was Sparta met 4-2 te sterk, waarna het erin slaagde dat goede gevoel mee te nemen in de competitiestart. Groningen zou, een week na de oefenwedstrijd, de competitie beginnen met een uitzege tegen FC Emmen, maar in de vijf wedstrijden die hierop volgden, wist het niet een keer te winnen. Van de laatste drie wedstrijden wist De Trots van het Noorden tweemaal wel de winst te pakken, tussendoor ging alleen de uitwedstrijd tegen Ajax (2-0) verloren.

De laatste zege van Sparta in Groningen dateert van Tweede Kerstdag 2006, toen Edwin van Bueren fraai trefzeker was. Bij de laatste directe confrontatie, van twee jaar geleden, werd Sparta op een ruime nederlaag getrakteerd. Mede door een goal van Lars Veldwijk eindigde het destijds in 4-0 voor de thuisploeg.

Groningen – Sparta uit het archief:


FC Groningen – Sparta 4-0 (24-12-2017) Ragnar Ache met Yoël van Nieff


FC Groningen – Sparta 1-1 (11-09-2016) Michel Breuer en Danny Hoesen gaan een kopduel aan.


FC Groningen – Sparta 3-0 (25-10-2008) Marcus Berg schermt de bal af van Dele Adeleye


FC Groningen – Sparta 1-2 (18-10-1992) Tom van Mol ondergaat een forse charge