Home » Sparta Rotterdam wint thuis van Helmond Sport

Sparta Rotterdam wint thuis van Helmond Sport

19 april 2019 - 21:59

Sparta Rotterdam heeft een makkelijke zege geboekt op Helmond Sport. Al snel was de wedstrijd beslist en de Spartaanse voorsprong kwam na rust geen seconde in gevaar. De Kasteelheren wonnen thuis met 3-1.

De bezoekers hadden weinig in te brengen voor rust en het was eigenlijk een wonder dat Sparta niet verder uitliep dan de 2-0 die halverwege op het scorebord stond. Via Deroy Duarte was de thuisploeg al binnen een halve minuut voor het eerst gevaarlijk, ook Lars Veldwijk, Bart Vriends, Ragnar Ache en Abdou Harroui waren al in de beginfase dicht bij de openingsgoal. Laatstgenoemde zou wel de score openen. Halverwege de eerste helft tekende Lars Veldwijk uit een hoekschop voor zijn twintigste van het seizoen, waarmee de wedstrijd al vroeg beslist was. Kansen om de stand voor rust nog verder op te laten lopen, leverden niets op.

Net als voor rust was Deroy Duarte in de tweede helft verantwoordelijk voor het eerste Spartaanse gevaar, opnieuw kon de middenvelder geen treffer vieren. Hierna werd het geen wedstrijd die een hoge amusementswaarde zal krijgen. Helmond Sport deed nauwelijks serieuze pogingen om iets aan de achterstand te doen, het aantal Spartaanse kanten was ook beperkt. Tien minuten voor het einde zou dan toch de voorsprong vergroot worden, nadat Veldwijk voor zijn tweede tekende. Vlak voor tijd tekende Helmond Sport voor de 3-1.