Home » Sparta ruim langs Almere City FC

Sparta ruim langs Almere City FC

07 december 2018 - 21:56

Sparta Rotterdam heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag in Helmond van vorige week. In eigen huis boekte het een klinkende zege op hoogvlieger Almere City: 6-1

De terugkeer van Bart Vriends, Royston Drenthe en Mohamed Rayhi wierp vanaf de eerste minuut z’n vruchten af. Rayhi en Drenthe bezetten de vleugels en zorgden voor veel dreiging, een fraai afstandsschot van Rayhi zou Sparta een vroege voorsprong bezorgen. Een kwartier later was het prompt 1-1, toen Spartaanse protesten genegeerd werden en de bal in de verre hoek binnenviel. Vlak voor rust werd Lars Veldwijk de diepte in gestuurd, waarna de spits feilloos afrondde en Sparta met 2-1-voorsprong de kleedkamer in schoot.

De tweede helft was nog maar net begonnen, of Dries Wuytens kopte Sparta naar een grotere voorsprong. Met het hoofd zou Veldwijk na een uur spelen de wedstrijd definitief in het slot gooien, na een schitterende aanval. Deze werd opgezet door Rayhi, die Drenthe de diepte in stuurde. Met zijn rechterbeen kon hij Veldwijk bereiken, die opnieuw doeltreffend afrondde. In de slotfase scoorde hij op aangeven van Rayhi zelfs zijn derde. Halil Dervisoglu bepaalde in de slotminuut de eindstand op 6-1.