Home » Sparta speelt gelijk tegen FC Groningen

Sparta speelt gelijk tegen FC Groningen

17 oktober 2021 - 16:32

Sparta Rotterdam heeft vanmiddag gelijk gespeeld tegen FC Groningen. De ruststand van 1-1 bleek ook de eindstand, ondanks meerdere kansen voor Sparta. Bryan Smeets was de doelpuntenmaker aan de kant van de Kasteelheren.

Bij Sparta keerde Tom Beugelsdijk terug in de wedstrijdselectie, maar hij begon op de bank. Voor Lennart Thy was er wel weer een basisplaats. De spits moest tegen PSV met een lichte blessure op de bank beginnen, maar kon vanmiddag weer aan de aftrap verschijnen. Dat ging ten kostte van Emanuel Emegha. Bij FC Groningen keerde Laros Duarte tijdelijk terug op Het Kasteel. Sparta vloog uit de startblokken en was binnen twee minuten twee keer dichtbij de 1-0. Eerst legde Vito van Crooij de bal goed terug op Thy, maar schoot de spits rakelings naast. Uit de daaropvolgende corner had Bryan Smeets de 1-0 op zijn schoen, maar vloog het schot net naast. Na de openingsfase hield Sparta het overwicht, al kwam de thuisploeg niet veel verder dan een afstandsschot van Van Crooij. Diezelfde Van Crooij was daarna uit een vrije trap van Mohammed Osman nog gevaarlijk. De buitenspeler kopte echter over.

Sparta kwam tot dan toe helemaal niet in de problemen achterin, maar keek na een halfuur toch tegen een 0-1 achterstand aan. Mo el Hankouri gaf de bal laag voor, waarna Cyril Ngonge voor de 0-1 zorgde De goal van Ngonge was tegen de verhouding in, maar vijf minuten later trok Smeets de stand gelijk. Laurent Jans worstelde zich door de verdediging van Groningen heen en legde de bal perfect terug op Smeets, die raak schoot. Nog geen minuut later kwam Groningen bijna opnieuw op voorsprong. Weer gaf El Hankouri voor, ditmaal op Jorgen Strand Larsen. De spits leek de 1-2 binnen te koppen, maar Maduka Okoye voorkwam dat met een schitterende reflex. Op dit moment na kwam Sparta niet in de problemen. Van Crooij maakte zelfs bijna de 2-1, al stond hij achteraf ook buitenspel.

Met een 1-1 stand keren Sparta en Groningen terug voor de tweede helft. Henk Fraser en Danny Buijs kiezen er beiden voor niet te wisselen. In de 54e minuut kreeg Sparta haar eerste kans. Een schot van Smeets smoorde in de verdediging. Hierna volgde een corner, waarin zowel Bart Vriends als Michaël Heylen de bal er niet in kreeg. De poging van Vriends werd op miraculeuze wijze van de lijn gehaald en Heylen schoot in de rebound over. Eén minuut later probeerde Thy het nog, al kon zijn schot doelman Peter Leeuwenburgh niet later bibberen.

Na een uur spelen maakte Beugelsdijk zijn rentree. Hij kwam in plaats van Osman. Sparta bleef de ploeg die het meeste aanspraak maakte op de 2-1 en kreeg onder het oog van negen duizend supporters de kans daarop. Sven Mijnans kwam net niet tot een schot, maar dat lukte Dirk Abels wel. De rechtsback zag Leeuwenburgh echter met zijn voet redden.

In de slotfase bleven kansen uit. Groningen liet meer van zich zien, al leverde de dat niet direct kansen op. Sparta kreeg wel kansen. Uit een vrije trap dwong Mijnans Leeuwenburgh tot een moeizame redding en één minuut later was invaller Emegha heel dichter bij de 2-1. Een andere invaller Mario Engels gaf de bal perfect voor op de spits, maar Emegha kon niet op doel koppen. Een winnaar kwam er niet, waardoor Sparta en Groningen de punten delen. Volgende week gaat Sparta op bezoek bij RKC.

Opstelling Sparta: Okoye, Abels, Vriends, Heylen, Jans, Auassar, Mijnans, Osman (59. Beugelsdijk), Thy (71. Emegha), Smeets, Van Crooij (88. Engels)