Home » Sparta speelt voor tweede seizoen op rij gelijk in De Kuip

Sparta speelt voor tweede seizoen op rij gelijk in De Kuip

18 oktober 2020 - 14:19

In wellicht het meest treurige decor ooit voor een stadsderby speelde Sparta vandaag de wedstrijd tussen de twee grootste clubs van Rotterdam. In een stille en lege Kuip begon Sparta met drie centrale verdedigers (Vriends, Heylen en Beugelsdijk) aan de wedstrijd met Pinto en Fortes als vooruitgeschoven backs. Voorin mochten Mario Engels en Lennart Thy proberen om het de Feyenoord-defensie lastig te maken.

In de 11e minuut van de wedstrijd was Feyenoord voor het eerst gevaarlijk via Diemers. Zijn twee pogingen werden geblokt en in de rebound schoot Berghuis de bal in vak H. Vlak voor het eerste half uur gespeeld was kreeg Toornstra een gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom waar een andere kleur ook zeker mogelijk was geweest. Zijn overtreding op Abdou Harroui was te fors. Zo kabbelde de eerste helft voort in De Kuip waar een regenbui het veld tot een soort grasmoes had gemaakt en de plaggen vlogen eruit op het normaal zo goede natuurgras op Zuid. Sparta kreeg in de 40e minuut uit een vrije trap van Harroui nog een kopkans. Beugelsdijk kreeg echter te weinig kracht achter de bal. In de 42e minuut had Engels een grote kans, Bijlow was echter attent en daarna stak de grensrechter nog zijn vlag omhoog voor buitenspel, dus de kans op het doorgaan van de treffer was daarom klein. In de 44e minuut scoorde Haps dan toch de openingstreffer voor de thuisclub en daarmee gingen de Spartanen met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

Na de verplichte onderbreking van vijftien minuten kwam Sparta ongewijzigd de kleedkamer uit. Blom gaf na ongeveer vijf minuten spelen een vrije trap aan Sparta op de rand van het strafschopgebied, maar Siemen Mulder zag vanuit zijn VAR-bunker in Zeist dat het binnen de zestien was en dus wees Blom naar de stip. Lennart Thy schoot prima binnen en bracht Sparta op gelijke hoogte. Even later was Thy net te klein om een voorzet tot voorsprong te verwerken, maar er was in ieder geval weer sprake van een wedstrijd in de tweede helft.

In het laatste kwartier bracht Henk Fraser de eerste wijziging aan in het elftal van Sparta. Mario Engels werd vervangen door Emanuel Emegha. In de 79e minuut had Spajic uit een hoekschop de winnende treffer voor de thuisclub op zijn hoofd, maar de kopbal ging naast het doel van Benjamin van Leer. Vijf minuten voor tijd nog een schietkans voor Mijnans waarbij Bijlow even verrast leek, maar uiteindelijk toch simpel kon rapen. De zon ging schijnen in de blessuretijd van de wedstrijd en dat was het symbolische sein dat Sparta voor het tweede seizoen op rij niet verliest in De Kuip. Het had nog mooier kunnen zijn in de allerlaatste seconde kon Deroy Duarte de winnende maken. Maar goed, vorig seizoen 2-2 en dit seizoen 1-1.