Home » Sparta start volgend seizoen met Onder 18

Sparta start volgend seizoen met Onder 18

19 maart 2020 - 14:29

Komend seizoen zijn er een aantal wijzigingen in de structuur van de voetbalpiramide in het voetballandschap. De KNVB zal onder andere een nieuwe Onder 21-competitie gaan organiseren waaruit de kampioen promotie kan afdwingen naar de Tweede Divisie.

Sparta Rotterdam neemt al deel aan de Tweede Divisie en zal mede daarom geen Onder 21 gaan inschrijven. In plaats daarvan zal er wel een Onder 18 ingeschreven worden die de plaats zal innemen van de Onder 19. In de nieuwe Onder 18 mogen ook dispensatiespelers (tweedejaars A-junioren) meespelen.

De trainersstaf van Sparta O18 zal volgend seizoen bestaan uit Michel Breuer en Geert Arend Roorda. Trainer Ruben den Uil, die nu Sparta O17 traint, treedt volgend seizoen toe tot de technische staf van Jong Sparta Rotterdam.

De nieuwe Onder 18 traint en speelt haar wedstrijden, net als Jong Sparta en het eerste elftal, in het Sparta Stadion en valt qua verantwoording onder Directeur Betaald Voetbal Henk van Stee. Alle andere jeugdteams trainen en spelen op Nieuw Terbregge en vallen onder de verantwoording van Hoofd Jeugdopleiding Dolf Roks.

Dolf Roks langer bij Sparta

Daarnaast heeft Sparta Rotterdam het contract met Hoofd Jeugdopleiding Dolf Roks verlengd. De 57-jarige Spartaan vervult deze functie sinds 2016 bij de Kasteelclub. Directeur Manfred Laros over de contractverlenging: “Wij willen graag continuïteit in de organisatie. Met Dolf Roks hebben we iemand in huis die al tientallen jaren ervaring heeft in het betaalde voetbal. Natuurlijk ligt de focus op doorstroming vanuit de jeugd naar het betaalde voetbal, maar daarnaast zijn we ook flinke stappen aan het maken met het afsluiten van nieuwe samenwerkingen met amateurclubs en het langer binden van jonge spelers aan Sparta. Namens het bestuur hebben we daarom besloten om het contract met Dolf te verlengen.”