Home ยป Sparta te sterk voor Suriname

Sparta te sterk voor Suriname

woensdag 1 augustus 2018 - 22:10

Sparta Rotterdam heeft met 5-2 gewonnen van de nationale ploeg van Suriname. Met twee treffers was Lorenzo Soares Fonseca de gevierde man. Zaterdag staat voor Sparta de volgende oefenwedstrijd gepland, als SC Cambuur op de Familiedag op bezoek komt.

Henk Fraser had zijn basiself op tien plekken gewijzigd ten opzichte van afgelopen zaterdag tegen Al Jazira, enkel Adil Auassar stond bij beide duels aan de aftrap. Desalniettemin was Sparta de betere ploeg tegen Suriname en was Ayoub Boukhari als eerst gevaarlijk, maar een schot van de middenvelder werd gekraakt. Stijn Spierings kon na een kwartier de ban breken, toen de middenvelder een solo inzette en deze doeltreffend afrondde. Soares Fonseca kopte uit een vrije trap de 2-0 tegen het net, maar nog geen twee minuten later deed Suriname via Ivanildo Rozenblad iets terug, uit een van richting veranderd afstandsschot.

Na rust duurde het niet lang voor Sparta, voor het toeziend oog van ruim 1.250 toeschouwers, de voorsprong uitbreidde. Een goede actie en voorzet van Edouard Duplan werd door Andwello Baja in het eigen doel gekopt en de tweede helft was nog geen tien minuten oud toen Halil Dervisoglu voor 4-1 tekende. Een monsterscore dreigde even toen Ayoub Boukhari snel hierna de lat raakte, maar de tweede kopgoal van Fonseca zou de laatste Spartaanse treffer blijken. Miquel Darson kon uit een strafschop nog wel op het scorebord komen.

Coremans, Veenhoven (46. Sanches), Saksela, Soares Fonseca, Auassar (77. Drenthe), Martis, Brute (77. Duarte), Spierings, Boukhari (60. Ache), Dervisoglu en Duplan.