Home » Sparta thuis langs FC Den Bosch

Sparta thuis langs FC Den Bosch

16 september 2018 - 16:40

Sparta Rotterdam heeft ook haar derde thuiswedstrijd omgezet in een overwinning. Ditmaal werd FC Den Bosch verslagen. De eindstand (2-0) stond al voor rust op het scorebord.

Henk Fraser wijzigde zijn team op twee posities, ten opzichte van de wedstrijd tegen Eindhoven. Zowel Abdou Harroui als Deroy Duarte, vorig week afwezig vanwege interlandverplichtingen, keerden terug in de basiself. Dit ging ten koste van Stijn Spierings en Halil Dervisoglu. Deroy Duarte nam nu de positie van diepste middenvelder in, Mohamed Rayhi vormde het aanvalsduo met Lars Veldwijk.

Dit laatste wierp zijn vruchten af, want binnen twintig minuten hadden beide aanvallers hun treffer te pakken. Veldwijk mocht dit als eerste doen, toen de aanvoerder koelbloedig binnentikte op aangeven van Royston Drenthe. Het doelpunt van Rayhi leek sterk op die van Veldwijk, al kwam de voorzet ditmaal vanaf de andere kant, waar Janne Saksela een assist achter zijn naam kreeg. De Bosschenaren konden vervolgens enkele malen dreigend worden, maar stuitten steevast op Roy Kortsmit. Namens Sparta dacht Abdou Harroui de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar Jeroen Manschot keurde zijn treffer af, omdat de middenvelder geduwd zou hebben.

Ondanks de achterstand weigerde Den Bosch zich gewonnen te geven. De bezoekers gingen na rust op zoek naar de aansluitingstreffer, zonder dat het hier echt grote kansen op kreeg. De Spartaanse voorsprong kwam eigenlijk niet in gevaar.

Volgende week vrijdag reist Sparta naar Oss af. Kaarten voor dit duel zijn te koop op www.spartakaartje.nl en vanaf dinsdag weer in de Sparta Fanshop.