Home » Sparta verliest derby in halve finale Play-Offs

Sparta verliest derby in halve finale Play-Offs

19 mei 2021 - 22:53

De nacompetitie, hoewel het tegenwoordig heel mooi modern Play-Offs wordt genoemd, is natuurlijk gewoon een nacompetitie. Want de competitie zit erop en we spelen nog 1 of 2 wedstrijden om iets te bereiken. Sparta is op de 8e plaats geëindigd en ziet de wedstrijd tegen Feyenoord als een mooi toetje om te proberen Europees voetbal af te dwingen. De tegenstander van vandaag had onder leiding van Dick Advocaat een teleurstellend seizoen en ziet de nacompetitie als de laatste kans om nog iets van het seizoen te redden. Voor de Kuipbewoners een laatste strohalm om in te stromen in de 2e kwalificatieronde van de UEFA Europa Conference League. Een nieuw Europees toernooi voor de clubs die niet tot de top behoren in de competitie.

Sparta Rotterdam kwam gehavend aan de start in De Kuip. De Kasteelclub kon niet beschikken over Aaron Meijers en Mica Pinto waardoor Dirk Abels als linksback begon. Jeffry Fortes nam de rechtsback positie van hem over. Tom Beugelsdijk en Adil Auassar keerden terug in het basiselftal na hun schorsing in Heerenveen.

Feyenoord mocht als eerste aftrappen in De Kuip, maar de eerste schietkans was voor Abdou Harroui. Met zijn linkerbeen probeerde hij de verre hoek te vinden, maar Bijlow was attent. In de vijfde minuut was het de beurt aan de thuisclub, Jorgensen schoot op de paal na een goede actie van Malacia aan de rechterkant. De thuisclub dicteerde de wedstrijd en Sparta probeerde om via de omschakeling eruit te komen, maar slaagde daar in beginsel niet in.

Na iets meer dan een half uur spelen was het in twee minuten tijd over en uit voor Sparta. Balverlies van Mijnans bracht Adil Auassar tot een sliding waarvoor scheidsrechter Jochem Kamphuis direct naar de stip wees. Berghuis schoot de 1-0 binnen. In de aanval daaropvolgend scoorde de thuisclub de 2-0, waarbij de arbitrage een overtreding op Beugelsdijk niet zag en was de wedstrijd gespeeld. Sparta’s minst favoriete arbiter van de laatste jaren telde er drie minuten blessuretijd bij waarin niet meer gescoord werd en zo gingen de teams met een 2-0 tussenstand de kleedkamer in.

Aan het begin van de tweede helft gebeurde er weinig. Beide ploegen probeerde nog wel enkele aanvallen op te zetten, maat tot grote kansen leidde dit niet. Een tegenvaller voor Sparta was het uitvallen van Harroui rond de 70e minuut. In het laatste kwartier probeerde Sparta nog wel op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar kwam niet tot grote kansen behoudens een afstandsschot van Dirk Abels en een mooie poging van de ingevallen Emanuel Emegha die de bal net niet over Bijlow kon schieten. Ook Feyenoord speelde de wedstrijd zakelijk uit, al was het met schoten van Bozenik, Toornstra en Kökçü (paal) wel gevaarlijk. Zo eindigde de halve finale van de Play-Offs voor Europees voetbal in een 2-0 voor Feyenoord. Sparta sluit hiermee een geweldig eredivisie-seizoen af met een achtste plaats en is trots op de behaalde resultaten.