Home » Sparta verliest in oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles

Sparta verliest in oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles

10 augustus 2018 - 22:00

Sparta Rotterdam is de voorbereiding met een nederlaag geëindigd. Na een uur was het nog 0-0 in De Adelaarshorst, maar hierna werd de thuisploeg heer en meester en won Go Ahead Eagles met 3-0 van de Rotterdammers.

In een eerste helft met weinig grote kansen, was Royston Drenthe de eerste die een poging deed de score te openen, zijn vrije trap verdween echter over het doel. Na een fantastische voorzet bezorgde hij Ilias Alhaft vervolgens een kans, maar Hobie Verhulst kon nu de 0-1 voorkomen. Julius Bliek was aan de overkant de enige die een bal richting het doel van Roy Kortsmit kreeg, dit schot bereikte het doel echter niet; hij werd hiervoor al geblokt.

De tweede helft van Kortsmit bleek geen lange, Eagles-spits Thomas Verheijdt ging stevig door op de doelman, waarna laatstgenoemde vervangen moest worden. Kortsmit was hiermee al de tweede Spartaan die door blessureleed het einde van de wedstrijd niet haalde, nadat Adil Auassar zich al voor rust geblesseerd moest laten vervangen.

Jaroslav Navratil zou halverwege de tweede helft de score openen en nog geen twee minuten later al voor zijn tweede treffer tekenen. Maarten Pouwels zou de eindstand op 3-0 bepalen.

Kortsmit (52. Coremans), Saksela (78. Veenhoven), Vriends, Auassar (25. Duarte), Martis, Harroui (78. Brute), Rayhi (66. Dervisoglu), Drenthe (78. Verhaar), Veldwijk, Alhaft (60. Duplan).