Home » Sparta verliest op Familiedag

Sparta verliest op Familiedag

04 augustus 2018 - 14:57

Sparta Rotterdam heeft de eerste nederlaag van de voorbereiding geleden. In eigen huis verloor het met 0-2 van SC Cambuur.

De eerste kansen lieten niet lang op zich wachten, Ilias Alhaft was hierbij belangrijk. De aanvaller leek een assist op zijn naam te krijgen toen hij Frederik Holst een grote kans bezorgde, maar deze poging werd van de lijn gehaald. Ook de nieuwe aanvoerder Lars Veldwijk kreeg een schietkans op aangeven van Alhaft, maar zijn schot bereikte het doel evenmin. Abdou Harroui schoot van afstand naast, Tyrone Conraad was aan de andere kant wel trefzeker met een schot van ver.

In de tweede helft zou Sparta opnieuw snel een kans krijgen, nu was het Mohamed Rayhi die na een goede pass van Holst dicht bij een treffer was, maar Xavier Mous voorkwam de gelijkmaker. Mous redde ook op een kopbal van Deroy Duarte en bij een uithaal van Royston Drenthe, die met een ander schot het doel op een haar miste. In het laatste kwart begonnen de bezoekers gevaarlijk te worden; Kevin Schindler raakte van ver de lat en Sai van Wermeskerken miste uit kansrijke positie. Issy Kallon zou uiteindelijk voor de tweede Friese treffer zorgen.

Kortsmit, Holst (66. Veenhoven), Wuytens (78. Martis), Auassar, Vriends, Drenthe, Harroui (83. Soares Fonseca), Duarte (78. Spierings), Rayhi (66. Duplan), Veldwijk (78. Dervisoglu) en Alhaft (66. Ache).