Home » Sparta verliest op Het Kasteel

Sparta verliest op Het Kasteel

25 mei 2019 - 23:01

Sparta Rotterdam is met een nederlaag begonnen aan de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Lang was er geen vuiltje aan de lucht op Het Kasteel en genoot Sparta een 1-0-voorsprong, maar halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op 1-1. In de blessuretijd kreeg De Graafschap nog een strafschop, waaruit El Jebli raak schoot.

De druk die bij de finales van de Play-Offs komen kijken, haalde het beste naar boven in Lars Veldwijk en Adil Auassar. De twee gingen voorop in de strijd, wonnen veel duels en waren samen betrokken bij de openingsgoal. Veldwijk snelde langs de rechterkant en met een uitstekende voorzet vond hij Auassar, die Sparta knap op voorsprong kopte. Hiermee stond de ruststand al binnen tien minuten op het scorebord, al was Veldwijk zelf heel erg dicht bij de 2-0. Doelman Nigel Bertrams was kansloos bij zijn poging, maar de paal redde De Graafschap. Charlison Benschop zorgde voor het grootste Doetinchemse gevaar, Tim Coremans voorkwam hier een gelijkmaker.

Saai was het geen moment, zonder dat er veel grote kansen te noteren waren. Twintig minuten na rust was daar via Abdou Harroui de eerste grote kans van de tweede helft, maar hij had de pech dat zijn schot geblokt werd. Uit het niets kwam De Graafschap hierna op gelijke hoogte. Benschop zag zijn aangeraakte voorzet binnengekopt worden door Nabil Bahoui. Sparta’s positie verslechterde verder toen Bart Vriends zijn tweede gele kaart ontving en Veldwijk geblesseerd vervangen moest worden. Sparta kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar El Jebli besliste de wedstrijd vanaf 11-meter.