Home ยป Sparta verliest thuis van TOP Oss

Sparta verliest thuis van TOP Oss

zondag 14 april 2019 - 16:24

Sparta Rotterdam is hard onderuit gegaan in eigen huis tegen TOP Oss. Het kwam vroeg op voorsprong, maar na negentig minuten stonden er pijnlijke cijfers op het scorebord: 1-4.

Deroy Duarte, in de eerste helft de gevaarlijkste man aan Spartaanse zijde, kon al snel van afstand uithalen en klopte Ronald Koeman jr. Op het moment dat Sparta even met tien stond, wegens het uitvallen van Mohamed Rayhi, kwam TOP Oss op gelijke hoogte. Een afstandsschot van Bryan Smeets werd door Roy Kortsmit gered, in de rebound werd de doelman verslagen door Hennos Asmelash. Edouard Duplan, die Rayhi verving, was dicht bij Sparta’s tweede, maar schoot over, Duarte stuitte tweemaal op Koeman.

Na rust waren de beste kansen voor TOP Oss, met een hoofdrol voor oud-Spartaan Huseyin Dogan, die Kortsmit meerdere keren op zijn weg vond. De goal van Bryan Smeets, die twintig minuten voor tijd voor 1-2 tekende, was ook niet onverdiend te noemen. Dogan zou meteen hierna de marge zelfs verdubbelen. Na een goede actie kon Dogan ook nog voor zijn tweede tekenen en de marge vergroten.

Opstelling Sparta Rotterdam
Kortsmit, Dabo, Vriends, Abels, Drenthe, Harroui, D. Duarte, Rayhi (20. Duplan/69. L. Duarte), Auassar, Ache en Dervisoglu.