Home » Sparta verslaat Jong FC Utrecht in eigen huis

Sparta verslaat Jong FC Utrecht in eigen huis

09 november 2018 - 22:02

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis gewonnen van Jong FC Utrecht. Eenvoudig ging het allesbehalve, maar de Rotterdammers slaagden erin een vroege achterstand ongedaan te maken en na 90 minuten viel er 4-2 te lezen op het scorebord.

Voor het eerst dit seizoen speelde Sparta op een uitverkocht Kasteel, maar na een kwartier hadden de Spartanen op de tribunes weinig redenen tot juichen. De hekkensluiter had brutaal de leiding genomen via Sylla Sow en Nick Venema kon deze zelfs al vroeg verdubbelen.

Het publiek ging er nog eens achterstaan en nadat Royston Drenthe zijn verwoestende schot op het doel van Thijmen Nijhuis afvuurde, begon Sparta te leven. De Utrecht-doelman kon de aansluitingstreffer op dit moment nog voorkomen, maar dit bleek slechts uitstel van de executie. Uit de hieropvolgende corner kwam de 1-2 op het bord, het was nota bene Jong Utrecht-verdediger Rick van der Meer die de bal het laatste zetje gaf.

Het bleek het startsein van de Spartaanse wederopstanding. De 1-2 viel in de 28e minuut, zes minuten later zou de Sparta-aanhang voor de derde maal opveren om een treffer te vieren en had Sparta haar eerste voorsprong in handen. Vanaf de penaltystip tekende Lars Veldwijk voor zijn elfde van het seizoen en diezelfde Veldwijk zou ook Sparta’s derde voor zijn rekening nemen, nadat hem een leeg doel geschonken werd na een fraaie Sparta-aanval.

De bezoekers wekten na rust geen moment de indruk nog echt in een resultaat te geloven en Drenthe was onmiddellijk dicht bij de beslissing, maar Nijhuis redde. Thomas Verhaar trof het zijnet met zijn poging, maar Veldwijk kon met de buitenkant zijn hattrick voltooien. Sparta slaagde er hierna niet in de score verder uit te breiden.