Home » Sparta verslaat Willem II op Het Kasteel

Sparta verslaat Willem II op Het Kasteel

06 februari 2018 - 17:02
Sparta Rotterdam heeft in het thuisduel met Willem II de eerste zege van 2018 geboekt. De Rotterdammers, die sterker waren dan de bezoekers, hielden het onnodig spannend, door de 1-0 voorsprong niet uit te breiden.
Dick Advocaat verraste met een basisplaats voor Paco van Moorsel, waardoor Soufyan Ahannach zijn positie achter de spitsen afstond en als linksbuiten terug te vinden was. Dit pakte goed uit: Sparta was vanaf het begin sterker dan Willem II en was via onder meer Sanusi erg dichtbij. Fred Friday zou uiteindelijk de score openen. De goal was een onbedoeld cadeautje van Giliano Wijnaldum, die de bal inleverde bij de Sparta-aanvaller. Via Loris Brogno en Ahannach zou Sparta nog bijna op 2-0 komen, deze kansen leverden allebei niets op.
Willem II wisselde tweemaal in de rust, maar was ook in de tweede helft de mindere. Friday en Brogno waren al snel gevaarlijk, waarna zich weinig grote doelkansen voordeden. In de slotfase was invaller Dos Santos ook nog dichtbij de 2-0, was het niet dat Willem II-doelman Branderhorst zijn inzet keerde.