Home » Sparta verspeelt zege in oefenwedstrijd tegen N.E.C.

Sparta verspeelt zege in oefenwedstrijd tegen N.E.C.

13 november 2019 - 14:59

Sparta Rotterdam heeft de besloten oefenwedstrijd tegen N.E.C. verloren. Lang leek er geen vuiltje aan de lucht, maar in de laatste twintig minuten veranderde de stand van 3-1 naar 3-4.

Van de basiself die Henk Fraser tegen Heerenveen opstelde, stonden alleen Adil Auassar en Lars Veldwijk vandaag ook aan de aftrap. Ariel Harush, Abdou Harroui en Ragnar Ache hebben interlandverplichtingen, de overige basisspelers kregen rust. Dit opende de deur voor Jong Sparta-spelers als Darwin Heuvelman, Boyd Reith en Sven Mijnans.

Een andere speler die aan de aftrap stond, was Tim Coremans, die voor het eerst in actie kwam na zijn schorsing. De doelman redde knap op schoten van Tom Overtoom en Souffian El Karouani. Sparta kreeg zelf ook een aantal kansen, met name via Reith, maar Job Schuurman redde op zijn pogingen. Joël Piroe kon vlak voor rust wel voor 1-0 tekenen, maar het antwoord volgde snel via Overtoom (1-1).

Na rust leek Sparta de wedstrijd naar zich toe te trekken, door goals van Dante Rigo (vrije trap) en een uitstekende goal van Lars Veldwijk, uit een geweldige voorzet van Heuvelman. Sellouf, Beekman en Musaba zorgden er vervolgens voor dat N.E.C. alsnog aan het langste eind trok.

Coremans, Karami, Aberkane (72. Bouwense), Auassar, Heuvelman (72. Vianello), Reith, L. Duarte, Rigo (72. Meerstadt), Mijnans (46. Van Hoeven), Veldwijk en Piroe.