Home ยป Sparta vroeg op zondag tegen Utrecht

Sparta vroeg op zondag tegen Utrecht

06 maart 2020 - 14:41

Sparta Rotterdam gaat zondag op bezoek in de Galgenwaard bij FC Utrecht. De Domstedelingen spelen een wisselvallig seizoen maar putten vast en zeker vertrouwen uit de 2-0 overwinning op Ajax in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Sparta draait na een moeizaam begin na de winterstop weer op volle toeren, uit de laatste vier wedstrijden werden er negen punten gepakt.

Ondanks de overwinning op grote rivaal Ajax kan FC Utrecht niet terug kijken op een goede periode. Sterker nog, hekkensluiter RKC Waalwijk was afgelopen weekend nog met 2-1 te sterk voor de club uit de Domstad en veel gewonnen werd er na de winterstop ook niet. Alleen FC Twente en ADO Den Haag moesten het onderspit delven, terwijl er verder vooral veel gelijk werd gespeeld.

Sparta is bezig aan een uitstekende reeks en zette afgelopen zondag FC Emmen relatief makkelijk opzij met een 5-1 overwinning op Het Kasteel. De week daarvoor werd er zelfs voor het eerst sinds 17 augustus een uitwedstrijd gewonnen, op bezoek bij de club waar Utrecht dus juist van verloor, RKC Waalwijk (0-1).

Patrick Joosten was in die duels erg belangrijk voor de Spartanen. De huurling van FC Utrecht staat nu voor een rentree in de Galgenwaard, maar dan in het shirt van Sparta. Of de aanvaller wederom belangrijk kan zijn voor de club uit Rotterdam-West zal zondag om 12.15 uur moeten blijken.