Home » Sparta wil goede reeks vervolgen in Den Bosch

Sparta wil goede reeks vervolgen in Den Bosch

donderdag 4 april 2019 - 12:00

Sparta Rotterdam heeft in eigen huis goede zaken gedaan door MVV te verslaan, zeker gezien het feit dat koploper FC Twente en nummer 3 Go Ahead Eagles allebei nederlagen moesten slikken. FC Den Bosch, de tegenstander van morgenavond, mag zich na maandagavond de nummer 4 van de Keuken Kampioen Divisie noemen. Het nam deze positie over van Jong PSV, door met 3-1 te winnen van de Eindhovense beloftenploeg.

Eerder dit seizoen won Sparta met 2-0 van FC Den Bosch, Lars Veldwijk en Mohamed Rayhi verzorgden destijds de doelpuntenproductie. Pas hierna begonnen de Bosschenaren aan een goede reeks, waarin het vijftien duels zonder nederlaag bleef en even koploper was. Meteen na de winterstop werd beslag gelegd op de periodetitel, niet lang hierna zou de goede fase van de Brabanders eindigen, met slechts twee zeges uit de laatste elf duels. De laatste van deze twee boekte het dus maandag, in eigen huis tegen Jong PSV.

Sparta is al acht wedstrijden ongeslagen en wist zeven van deze duels ook om te zetten in een overwinning. Met nog zes wedstrijden bedraagt de achterstand op koploper FC Twente acht punten, Go Ahead Eagles heeft zeven punten minder dan de Rotterdammers, die dus lijken af te stevenen op een tweede eindpositie.

FC Den Bosch – Sparta in het archief:

FC Den Bosch – Sparta 0-1 (16-09-2011) Joey Godee op de hielen gezeten door Maarten Boddaert FC Den Bosch – Sparta  (17-8-2012) Mario Bilate in duel met Daan van Dinter . FC Den Bosch – Sparta 1-1 (16-01-2015) Johan Voskamp is Joey Belterman voor.