Home » Sparta wil revanche op nederlaag in Venlo

Sparta wil revanche op nederlaag in Venlo

vrijdag 6 april 2018 - 17:02

Na de nederlaag in Zwolle en de zege die concurrent Roda JC boekte op Vitesse, zakte Sparta Rotterdam in de 29e speelronde naar de zeventiende plaats. In de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (dat afgelopen weekend de punten deelde met hekkensluiter FC Twente) mag het zaterdag proberen revanche te nemen op de eerste speeldag van dit seizoen, toen de Limburgers met 3-0 te sterk bleken.

Op dat moment wist nog niemand dat het team van Maurice Steijn zich in het eerste seizoen na de promotie probleemloos veilig zou spelen, het stond zelfs een periode in het linkerrijtje. Inmiddels is VVV terug te vinden op de twaalfde plek en weet het dat de achterstand op de nummer 6 (negen punten) kleiner is dan de voorsprong op nummer 16 Roda (elf punten). Toch is het al even geleden dat zij voor het laatst een wedstrijd in winst omzetten; dit gebeurde 4 februari, toen Feyenoord verslagen werd. Opvallend feit dit jaar van de ploeg uit Venlo is dat zij meer punten in uitwedstrijden pakken, dan dat zij dat doen op hun thuisbasis De Koel. Van de veertien wedstrijden op vreemde bodem dit seizoen verloren zij tot nu toe alleen van PSV, Willem II en Heracles. Er werd maar liefst zevenmaal gelijk gespeeld en won het bij NAC, Roda JC, Excelsior en FC Twente.

In de onderlinge balans tussen Sparta en VVV is de thuisploeg statistisch gezien de favoriet. Van de 31 eerdere ontmoetingen in Spangen won Sparta er twintig, werden de punten zesmaal verdeeld en ging VVV vijf keer met de punten terug naar het Zuiden van het land. Tevens won Sparta, verdeeld over drie competities (Eredivisie, Eerste Divisie en de KNVB Beker) de laatste zeven ontmoetingen op Het Kasteel. De meest recente overwinning dateert uit het seizoen 2016/2017, toen er in de 24ste speelronde met 3-1 werd gewonnen. Grote man dit duel was aanvaller Thomas Verhaar, die met twee doelpunten een belangrijk aandeel had.

Sparta – VVV in het archief:

Sparta – VVV 3-1 (07-02-2016) Denzel Dumfries wordt gevolgd door Vito van Crooy.

Sparta – VVV 1-0 (17-08-2013) Prince Rajcomar in duel met Kaj Ramsteijn (l)

Sparta – VVV 2-0 (14-02-2010) Erik Falkenburg torent boven Adil Auassar en  Ken Leemans uit

Sparta – VVV 2-0 (03-02-2008)  Kim Jaggy zit Nordin Amrabat op de hielen.