Home » Sparta na winst koploper Eredivisie

Sparta na winst koploper Eredivisie

09 augustus 2019 - 22:07

Sparta Rotterdam mag zich na een thuiszege op VVV-Venlo, in ieder geval voor één dag, koploper van de Eredivisie noemen. Bij rust stonden de bezoekers nog met 0-1 voor, in de tweede helft rechtte Sparta de rug en wist het met 4-1 te winnen.

Sparta kwam uitstekend uit de startblokken en kreeg via Ragnar Ache onmiddellijk de eerste kans, maar van dichtbij kreeg hij de bal niet tussen de palen. Sparta drukte de bezoekers ver terug en kwam nog enkele keren dichtbij een treffer, maar Thorsten Kirschbaum en zijn defensie konden op het beslissende moment steeds de openingstreffer voorkomen. Deze viel vervolgens aan de andere kant, toen Peter van Ooijen een vrije trap fraai in de bovenhoek plaatste. De grootste Spartaanse kansen in het einde van de eerste helft kwamen op naam van Ache en Abdou Harroui, die allebei pech hadden, Ache raakte zelfs de lat.

Een kwartier na rust stond Sparta echter op voorsprong, door het zelf opgeleide spitsenduo. Dervisoglu, die gisteren in Londen was om zijn transfer naar Brentford af te ronden en hierom de laatste training miste, zorgde knap voor de gelijkmaker en na goed doorzetten van Harroui kon Ache de 2-1 op het bord zetten. Bryan Smeets was vervolgens dichtbij de beslissing, maar zijn schot verdween aan de verkeerde kant van de paal. Met Harroui kwam ook de derde doelpuntenmaker uit de eigen opleiding. Het slotakkoord was voor de ingevallen Lars Veldwijk, na een mooie voorzet van Harroui zorgde hij voor de 4-1 eindstand.