Home » Sparta wint na doelpuntenregen bij ADO

Sparta wint na doelpuntenregen bij ADO

10 oktober 2019 - 15:35

De vriendschappelijke wedstrijd tussen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam kent een 3-4 eindstand. In het doelpuntrijke duel is Joel Piroe met twee goals belangrijk.

Henk Fraser wijzigde zijn ploeg op liefst tien plaatsen, ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen weekend, alleen Dante Rigo had ook tegen FC Twente een basisplaats. Adil Auassar, die tegen Twente geschorst was, nam centraal achterin plaats, naast Jong Sparta-verdediger Tariq Dilrosun. Met Bradly van Hoeven, Boyd Reith en Sven Mijnans waren meer spelers van Jong Sparta in de basisopstelling te vinden.

ADO begon sterk aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stonden de Hagenezen al met 2-0 voor, door twee goals van Tomas Necid. In de vierde minuut passeerde Tomas Necid Michael Fabrie met een lage bal in de linkerhoek, zes minuten later benutte de spits van ADO een strafschop. Sparta-spits Joel Piroe bracht de Rotterdammers iets dichterbij, hij tekende van net buiten de zestien met een laag geplaats schot, aan voor de aansluitingstreffer. Vlak voor rust voltooide Necid zijn hattrick.

Sparta kende bij het begin van de tweede helft twee wijzigingen. Levi Bouwense en Darwin Heuvelman vervingen Bradly van Hoeven en Tariq Dilrosun. In het begin van de tweede helft was het voor Sparta direct al raak. Joel Piroe schoot via de paal zijn tweede doelpunt van de wedstrijd binnen. Deze lijn wisten de Spartanen door te zetten. Binnen tien minuten werd er een 3-2 achterstand omgebogen tot een 3-4 voorsprong. ADO-doelman Mike Haverkotte bokste na een voorzet van Khalid Karami de bal in eigen doel. Vervolgens kopte Lars Veldwijk Sparta, vanuit een hoekschop, steenhard naar de zege.