Home » Sparta wint in eigen huis van ADO Den Haag

Sparta wint in eigen huis van ADO Den Haag

zondag 4 maart 2018 - 16:37

Sparta Rotterdam heeft drie punten overgehouden aan het duel met ADO Den Haag. Halverwege stonden de bezoekers op voorsprong en leek er weinig aan de hand voor de ploeg van Alfons Groenendijk, maar de eerste treffer van Michiel Kramer in Spartaanse dienst gooide roet in het eten. In de slotfase bezorgde Robert Mühren z’n ploeg de volle buit.

In de eerste helft voerden de bezoekers de boventoon en duurde het niet lang voor oud-Spartaan Erik Falkenburg de score opende. ADO bleef hierna sterker, zonder dat het de score verder uitbreidde, al was Falkenburg hier vlak voor rust dichtbij. Sparta kon hier zeer weinig tegenover brengen.

Na rust veranderde het spelbeeld, toen Dick Advocaat Thomas Verhaar en Robert Mühren in de ploeg bracht. Sparta kwam sterker uit de kleedkamer en zag dit via Kramer beloond worden met de gelijkmaker. Mühren was enkele keren gevaarlijk, maar het zijnet en de paal voorkwamen zijn succes. In de slotfase was het wel raak via de Volendammer. In de laatste tien minuten volgden nog een aantal kleine kansen aan beide kanten van het veld, maar gescoord werd er niet meer.

Volgende week zaterdag speelt Sparta Rotterdam de belangrijke uitwedstrijd tegen Roda JC. Kaarten hiervoor zijn te koop via www.spartakaartje.nl

Voor meer foto’s van de overwinning op ADO Den Haag klik hier.

Foto: Pro Shots