Home » Sparta wint regioderby

Sparta wint regioderby

15 februari 2019 - 21:56

Op bezoek bij FC Dordrecht heeft Sparta Rotterdam de eerste zege van het kalenderjaar geboekt. In de regioderby aan de Krommedijk werd het liefst 1-4 voor de Rotterdammers.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg, maar Roy Kortsmit kon Sparta in de openingsfase op de been houden. Het eerste Spartaanse gevaar kwam van Halil Dervisoglu, waar oud-Spartaan Bryan Janssen redde en een minuut later kreeg Dordrecht dé kans op de openingstreffer, maar Joël Zwarts was onzuiver in de afronding en opnieuw trad Kortsmit reddend op. Sparta zou vervolgens via Mohamed Rayhi de leiding nemen, die scoorde uit de rebound van een kans van Deroy Duarte.

Een overtreding van Adil Auassar betekende een strafschop, die door Antonio Stankov koelbloedig werd afgewerkt. De eerste helft stevende af op een 1-1-ruststand, maar een fraaie treffer van Rayhi zorgde ervoor dat Sparta met een voorsprong de kleedkamer opzocht. De aanvaller speelde zichzelf heel knap vrij en schoof de bal onder Janssen binnen.

Waar de 1-2 fraai was, was de 1-3 beeldschoon. Laros Duarte krulde een vrije trap vanaf 25 meter de kruising in, waarmee hij de Rotterdammers een comfortabele voorsprong bezorgde. Royston Drenthe zou de wedstrijd definitief in het slot gooien, toen hij vanuit het strafschopgebied de bal achter Janssen joeg.