Home ยป Stichting De Betrokken Spartaan start met sportstimulering op Rotterdamse pleintjes

Stichting De Betrokken Spartaan start met sportstimulering op Rotterdamse pleintjes

maandag 9 juli 2018 - 11:51

Stichting De Betrokken Spartaan en Gemeente Rotterdam starten vanaf 1 juli met een sportstimuleringsproject op een aantal pleinen in het Nieuwe Westen, Spangen, Overschie en in het centrum van de stad. Hier worden naschoolse activiteiten georganiseerd voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar met als doel om een sportievere leefstijl te stimuleren en talentontwikkeling te ondersteunen, zowel op school als daarbuiten.

Tijdens de sportactiviteiten op de pleintjes zal de sportcoach eveneens inventariseren of de kinderen reeds al lid zijn van een sportvereniging. Indien dit niet het geval is, zal er indien gewenst, passende hulp worden geboden bij een zoektocht naar een sportvereniging in het netwerk van Sparta Rotterdam of de Gemeente Rotterdam, eventueel met steun van het Jeugdsport Fonds. Een soortgelijk project draait al met succes in Gemeente Schiedam en zal zodoende onder dezelfde condities worden gestart in Rotterdam.
Het gaat om de pleinen op de Werkhoefstraat, Spartapark-noord en de Lemkensstraat(west). De sportcoaches worden geselecteerd op basis van hun kennis van de desbetreffende buurt, hun ambitie en toekomstvisie. Tevens moeten de sportcoaches voldoen aan de Sparta-norm, wat onder andere staat voor betrokkenheid, discipline en een juiste omgang.