Home » Stichting De betrokken Spartaan partner Gemeente Schiedam

Stichting De betrokken Spartaan partner Gemeente Schiedam

vrijdag 27 oktober 2017 - 13:39

Over een aantal weken is het zover; de herstart van het project Streetrulez in Schiedam. Voorheen gecoördineerd door buurtorganisatie DOCK, maar sinds heden is Stichting De Betrokken Spartaan partner van de gemeente Schiedam en coördineren zij dit project op de Schiedamse pleintjes. Streetrulez verbetert de sociale verhoudingen en de leefbaarheid van de wijken. Bovendien biedt het jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding en krijgen toekomstig sportcoaches een mooie kans om zich te ontwikkelen.

Streetrulez biedt Schiedammers vanaf 16 jaar de kans om een opleiding tot sportcoach te volgen. Dit traject begint bij hun eigen pleintje; hier ontmoeten zij de huidige sportcoaches en raken zij enthousiast en vanuit deze startpositie wordt hen een mooie kans geboden. In ruil voor deze opleiding zetten zij zich, nadat ze het diploma hebben behaald, 200 uur per jaar in als vrijwilliger bij sportactiviteiten. Dankzij hun opleiding kunnen zij nog professioneler te werk gaan op de verschillende buurtsportlocaties in Schiedam. Denk bijvoorbeeld aan de Krajicek Playgrounds, de Cruyff Courts en Schoolplein 14. Op dit moment zijn zo’n 35 sportcoaches actief in de gemeente Schiedam. Zij hebben de intensieve opleiding Leider Sportieve Recreatie (LSR niveau 2/3) gevolgd.

Vorige week vond de eerste bijeenkomst met de sportcoaches plaats in De Bosselaar van het Sparta Stadion. Deze bijeenkomst was vooral bedoelt om elkaar beter te leren kennen; wat is Stichting De Betrokken Spartaan en het belangrijkste, wie zijn de buurtcoaches? In het kader hiervan hielden Mourad Mghizrat en Pascal Veldman (projectcoördinatoren Streetrulez) een korte presentatie over henzelf en de rol die zij namens Stichting De Betrokken Spartaan innemen in het project. Ook hebben de sportcoaches zich voorgesteld aan hun nieuwe partner om vervolgens na afloop nog even het veld van Het Kasteel op te gaan en een aantal oefenvormen te demonstreren.

Mourad Mghizrat, één van de twee projectcoördinatoren van Streetrulez, was enthousiast gestemd na afloop van de eerste bijeenkomst: “Ik denk dat we een leuke groep sportcoaches hebben waar we de komende tijd fijn mee gaan samenwerken. Je merkt dat ze veel ervaring hebben op de pleintjes in Schiedam en ik denk dat we mooie dingen kunnen bewerkstelligen. Het enthousiasme en de energie van de sportcoaches was in ieder geval heel positief en dat geeft vertrouwen richting de toekomst. Ik heb er zin in!”