Home » Wissels Sparta en ADO spelen gelijk

Wissels Sparta en ADO spelen gelijk

04 februari 2019 - 16:00

De wissels van ADO Den Haag en Sparta Rotterdam speelden vanmiddag een besloten oefenwedstrijd op Het Kasteel. Jong Sparta-trainer Jeroen Rijsdijk begon met Tim Coremans als doelman. Naast deze oud-ADO speler was er ook een basisplaats voor Edouard Duplan die tegen zijn oude club speelde.

In de 22e minuut kwamen de Spartanen op voorsprong uit een vrije trap van Gregor Breinburg. De bal verdween precies over de muur buiten bereik van ADO-doelman Indy Groothuizen. Ricardo Kishna had de gelijkmaker binnen één minuut op zijn voet, maar zijn schot verdween rakelings naast het Spartaanse doel. Tomás Necid was iets later in de tweede helft ook niet trefzeker waardoor de rood-witten met een 1-0 voorsprong de kleedkamer konden opzoeken.

Na de rust kwam bij Sparta Diederick Luydens in het veld voor Levi Bouwense. De eerste grote kans in de tweede helft was voor ADO via Mats van Kins, zijn rebound verdween echter in vak 28 van de Bok de Korver-tribune. Na circa twintig minuten spelen kreeg ADO een strafschop die werd benut door Donny Gorter. Het team van trainer Fons Groenendijk probeerde meer het initiatief te zoeken in de wedstrijd maar het was bijna Youssef el Kachati die uit een omhaal scoorde. Zijn inzet ging echter net naast. Voor het laatste kwart van de wedstrijd bracht Jeroen Rijsdijk nog twee vervangers voor Youssef el Kachati en Gianni dos Santos. Bradly van Hoeven en Jaimy Brute kwamen voor hen in het veld.

In de slotfase gebeurde er, behoudens een schuiver net voorlangs van Youri de Winter en een ouderwetse scrimmage voor het ADO-doel, niet veel meer op Het Kasteel waardoor de eindstand op 1-1 bleef staan.