Voorbeschouwing komende wedstrijd: Sparta Rotterdam – NEC

Sparta Rotterdam en N.E.C. zullen aanstaande zondag allebei met een ongeslagen reeks aantreden op Het Kasteel. Sparta won vier van haar laatste vijf duels en speelde eenmaal gelijk, N.E.C. heeft al negen achtereenvolgende wedstrijden niet verloren. Afgelopen weekend bevestigden de Nijmegenaren hun goede vorm door hoogvlieger FC Den Bosch met liefst 5-0 te verslaan.

Beide ploegen kunnen door de interlandperiode niet beschikken over de gehele selectie. Bij de bezoekers is Ferdy Druijff afwezig, hij komt uit voor Nederland O20. Sparta mist oud-N.E.C.'er Gregor Breinburg (Aruba), Youssef El Kachati (Jong Marokko), Halil Dervisoglu (Jong Turkije), Lars Veldwijk (Zuid-Afrika) en Deroy Duarte en Abdou Harroui (beiden Jong Oranje).

In november troffen beide ploegen elkaar eveneens in de interlandperiode, ook toen moest Sparta enkele spelers missen. Destijds eindigde het duel in 1-1, door de eerste goal van Abdou Harroui in het profvoetbal.

Door de zege van afgelopen weekend heeft Sparta de tweede plek terugveroverd op Go Ahead Eagles, waarmee het virtueel beschikt over het gunstige ticket voor de play-offs om promotie. Doordat de eerste periode door de Rotterdammers gewonnen werd, is de ploeg van Henk Fraser al even verzekerd van deelname aan deze play-offs. Voor de tegenstander van zondag geldt dat niet: N.E.C. staat op een negende plaats en zullen de huidige reeks willen voortzetten om een plek in de play-offs te willen bemachtigen. Dit weekend zal de vierde periode tevens van start gaan, wat voor de Nijmegenaren een kans is om in die play-offs terecht te komen.