fbpx
Home » Workshops & teambuilding

Workshops & teambuilding

24 mei 2023 - 11:23

BOEK UW BIJEENKOMST OP HET KASTEEL & TEGELIJKERTIJD HET LEUKSTE (PERSONEELS)UITJE MET COLLEGA’S OF RELATIES

 

 • Wij organiseren uw dag- of dagdeelarrangement van begin tot eind met bijvoorbeeld een presentatie, meeting, gecombineerd met een workshop of teambuilding activiteit als break of gezellige afsluiting!
 • Of combineer een bijeenkomst, lunch, borrel of diner op Het Kasteel met een activiteit op een externe locatie.

 

Info per workshop: 

Tribune Bootcamp

Er wordt niet stilgezeten op de tribunes van het Sparta Stadion. Het stadion is het toneel van deze bootcampactiviteit. Er wordt in groepsverband gewerkt aan conditie, kracht en vetverbranding.

Workshop is inclusief:

 • Alle benodigde materialen
 • Instructie door een erkende en professionele trainer
 • Enthousiaste begeleiding

Tijdsduur 1 uur

10- 20 personen €490,- excl. BTW p.u

20-40 personen €980,- p.u.

40-60 personen €1470,- p.u.

>Grotere groepen prijs op aanvraag

>Boeking op basis van beschikbaarheid en in combinatie met een meeting of evenement

 

 Stadion Boksen:

It’s time for GLORY! Ga tijdens deze boksclinic op zoek naar de grens van je kunnen. Kan jij je grenzen zoals Rico verleggen en voor goud gaan? Je zult de basisbeginselen van het boksen leren van een ervaren boks-instructeur.

 Workshop is inclusief:

 • Alle benodigde materialen
 • Instructie door een erkende en professionele trainer
 • Enthousiaste begeleiding

Tijdsduur 1 uur

10- 20 personen €490,- excl. BTW p.u

20-40 personen €980,- p.u.

40-60 personen €1470,- p.u.

>Grotere groepen prijs op aanvraag

>Boeking op basis van beschikbaarheid en in combinatie met een meeting of evenement

 

Stadion Circuit training

Warmlopen om het veld en dan lekker in circuit-vorm met elkaar trainen! De trainer zorgt voor voldoende uitdaging op het gewenste niveau en er wordt gewerkt aan conditie, kracht en vetverbranding.

Workshop is inclusief:

 • Alle benodigde materialen
 • Instructie door een erkende en professionele trainer
 • Enthousiaste begeleiding

Tijdsduur 1 uur

10- 20 personen €490,- excl. BTW p.u

20-40 personen €980,- p.u.

40-60 personen €1470,- p.u.

>Grotere groepen prijs op aanvraag

>Boeking op basis van beschikbaarheid en in combinatie met een meeting of evenement

 

Music Dinner Quiz arrangement 

Weet u de hits nog uit de jaren ’70, ’80, ’90 of ‘00’s? Met deze Music Quiz Dinner nemen wij u mee terug in de tijd.

 

Tijdens deze oergezellige avond neemt de dj u mee naar de hits van vroeger! Wie weet wie dit nummer zong, in welk jaar was het een hit, hoe heten de bandleden, zing het nummer ….! Hilariteit alom! U speelt met uw tafel als team tegen de andere tafels. Na het diner is het uiteraard tijd om met elkaar nog lekker te dansen op de zojuist gehoorde nummers en weet de dj iedereen op de dansvloer te krijgen!

 

Music Dinner Quiz is inclusief:

 • DJ, inclusief licht- en geluidsinstallatie
 • Spelprogramma met presentator/quizmaster
 • Prijsuitreiking met prijs voor het winnende team

 

Quiz incl. driegangendiner à € 120,- p.p. excl. btw

(prijs quiz geldt vanaf 40 personen, kleinere groepen op aanvraag) 

Tijdsduur 5 uur

 

Pubquiz Rotterdam

De pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen waarbij teams van ongeveer 4 á 5 personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, muziek, films, etcetera. Let op: onze pubquiz heeft niets te maken met IQ, maar alles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Daarom staat onze pubquiz garant voor een paar uur plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau.

 

Onze pubquiz is uniek en anders dan alle andere pubquizzen. Wij bieden deze pubquiz aan met een DJ en een Rotterdamse topentertainer, zoals Ray Martin of Guus Bok. Zij zijn niet alleen uw quizmaster, maar zingen ook nog eens live de nummers zodat er een ongekende sfeer ontstaat.

 

Onze pubquiz bestaat onder andere uit:

• Algemene kennis

• Rotterdam quiz

• Geografie

• Sport, TV en Film

• Bedrijfsquiz (desgewenst), met speciale vragen over uw bedrijf/organisati

 

Dit arrangement is inclusief:

 • Quizmaster/entertainer
 • DJ
 • Geluidstechniek (zang- en presentatieset)
 • De 50 vragen verdeeld over 5 rondes
 • Antwoordformulieren voor alle deelnemende teams
 • Pennen
 • Live muziek
 • Een ‘antwoordnakijker’ cq. quizassistent
 • Prijs voor het winnende team
 • Een fantastische Rotterdamse sfeer;-)

 

à € 1194,00 excl. btw (prijs geldt van 20 tot 75 personen, grotere groepen op aanvraag)

Tijdsduur 1,5 uur

Cocktailworkshop 

Altijd al eens zelf cocktails willen shaken? Dat kan tijdens de cocktailworkshop. Of u nou houdt van een Caiparinha, een Strawberry Martini of een Tequila Sunrise, het is allemaal mogelijk tijdens deze workshop. In de workshop leert u met alle benodigdheden het shaken van overheerlijke cocktails. U kunt de keuze maken tussen cocktails met of zonder alcohol. Naast het bereiden van de cocktails komt u meer te weten over de bereidingswijze en over hoe de cocktail is ontstaan.

Workshop is inclusief:

 • Alle benodigde dranken en materialen
 • Instructie door een erkende en professionele cocktailshaker
 • Enthousiaste begeleiding

Tijdsduur 1,5 uur

 

Cursus plat Rotterdams 

 Deze ‘cursus’ wordt gegeven door ras-Rotterdammert, Roel Pot! Ook bekend van RTV Rijnmond en enige tijd geleden ook als de conducteur uit de NS-reclame met Nick en Simon op de landelijke tv.

 

‘Rotterdam: prachtige stad, mooie skyline, enorm opgeknapt sinds 1940 en je kan er winkelen tot je erbij neervalt in de koopgoot. Rotterdam staat bekend om haar architectuur, bruggen en tja, Rotterdammers. Een leuk volkje met een compleet eigen taal en bijnamen voor vrijwel álles. Wij snappen dat je ze niet altijd even goed begrijpt. Daarom fleuren wij het teamuitje op met een spoedcursusje Rotterdams! Ook leuk voor Rotterdammers!

 

‘Eigenlijk ken het niet ff snel Rotturdams leren spreken. Daarvoor mot je hier wonen. En je mot geen kapsones hebben in Rotturdam en je bent nergens voor; altijd overal tegen. Ik ken je wel leren verstaanbaar maken in onze stad. Zodat ze je niet gelijk op je muil pompen als ie hier wat vraagt. Dus bij een bakkie pleur, glasie fris of een biertje leert ik je verbaal te survivalen in Rotturdam. U zult versteld staan en de kreten ‘Oh ja joh?!?, Pleurt op en Zooooooooo’ behoren snel tot uw eigen vocabulaire. U leert in anderhalf uur perfect uw eigen accent af.”

à € 474,00 excl. btw 

Tijdsduur 1,5 uur

Workshop haka – Energy boost

In het Nieuw Zeeland van de 18e eeuw voerden de verschillende stammen regelmatig strijd met elkaar. Strijd om de basisbehoefte, zoals voedsel, maar ook strijd om land en macht.

 

Begin 19e eeuw ontsnapte een beroemde stamleider Te Rauparaha ternauwernood aan een aanslag,doordat hij onderdak kreeg bij een bevriend stamhoofd in een ondergronds hol. Na deze hachelijke ervaring bedacht hij als ode aan het leven de haka, een dans, die gedanst werd als uiting van kracht, identiteit en overleving.

 

De haka kent u waarschijnlijk als openingsritueel van The All Blacks, het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland. Zij voeren dit ritueel uit voor elke wedstrijd als uiting van teamgeest, passie en kracht. De haka is bedoeld om hun tegenstanders en toeschouwers te imponeren. Voor de rugby’ers is de haka hun cultureel erfgoed en het uitvoeren ervan is een eerbetoon aan hun voorvaderen.

 

Is uw team toe aan een ‘energyboost’? Boek dan deze workshop. Door middel van een haka wordt door een groep een duidelijk standpunt neergezet door het gebruik van het lichaam en de stem. In deze actieve workshop wordt kennisgemaakt met de haka. Wij bieden deze teambuildingactiviteit aan in twee verschillende vormen:

 

• Energy Boost van 30 minuten

De energy boost is een cursus van 30 minuten, deze ervaring zorgt voor een oppepper van jullie team en versterkt het onderlinge teamverband.

• Complete haka van 60 minuten

In de 60 minuten durende workshop leert u een complete haka, om hem uiteraard daarna uit te voeren in teamverband op een unieke locatie in het stadion.

à € 660,00 excl. btw voor een haka van 30 minuten voor 25 personen en € 834,00 excl.btw voor een haka van 30 minuten voor 50 personen (andere groepsgroottes en tijdsduren op aanvraag)

Workshop schermen 

En garde…! Schermen is een eeuwenoude en Olympische sport. Een sport met klasse, waar een zweem van romantiek omheen hangt. Onze professionele scherminstructeur laat u graag kennis maken met deze mooie sport. De geschiedenis van het schermen wordt uitgelegd, de verschillende wapens floret, degen en sabel worden getoond en toegelicht.

In deze workshop wordt er gestart met het voetenwerk waarbij de deelnemers in stelling worden gezet en de basis voetpassen, die voor het schermen van essentieel belang zijn, gaan oefenen. Als het voetenwerk onder de knie is, krijgt iedere deelnemer een sabel, handschoen, masker en vest en wordt er over gegaan tot het leren van wering en aanvalstechnieken. Al snel gaan de deelnemers over tot onderling duelleren om deze geleerde technieken in de praktijk te brengen.

à € 57,00 p.p. excl.btw (genoemde prijs geldt vanaf 14 personen, kleinere groepen op aanvraag)

Tijdsduur 1,5 uur

Deadline – Het escapespel vanuit een koffer

 Houdt u van escape rooms? Deze variant speelt u op elke gewenste locatie….

 

Toni Haris, hoofd ICT van een multinational, is ontslagen en moet per direct het gebouw verlaten. De reden voor zijn ontslag: Toni verkocht vertrouwelijke bedrijfsinformatie aan concurrenten en partners waar hij mee samenwerkte. Toni is zeer getalenteerd als het gaat om computers en hij was verantwoordelijk voor vele IT-oplossingen binnen het bedrijf. Maar het bedrijf zag geen andere keus dan zijn ontslag op staande voet. Haris is het totaal oneens met deze beslissing en heeft het bedrijf een mail gestuurd. Hij eist een grote som geld, anders zal hij de computerserver decoderen en alle strategische toekomstplannen openbaar maken….

 

Natuurlijk heeft het bedrijf dit geweigerd, waarop Haris begonnen is met het downloaden van de documenten. Maar het is nog niet te laat…. er is nog 90 minuten de tijd om het downloaden stop te zetten, maar hoe? Het enige aanknopingspunt is zijn koffer die op kantoor is blijven staan….

Deadline is echt teambuilding! Met uw team zit u rondom een koffer waarin u alle info kunt vinden om tot de oplossing te komen. Maar ook deze koffer zit op slot. Kunt u de koffer openen en de aanwijzingen ontcijferen? U kunt Deadline het beste vergelijken met een escape game. Alle info zit in een achtergelaten koffer en u moet met uw team binnen de tijd de koffer zien te openen en achter codes zien te komen. De game Deadline is opgebouwd uit verschillende levels, tijdens het spel zijn aanwijzingen te verkrijgen, maar dat kost u wel kostbare tijd….. en heel veel tijd hebben jullie niet. Er is een deadline van 90 minuten! Erg geschikt om te spelen als korte break in of na een dagprogramma.

 à € 45,00 p.p. excl. btw (prijs geldt vanaf 20 personen en teams van 5 personen. Maximaal aantal deelnemers: 30 personen, kleinere groepen op aanvraag)

 Tijdsduur 1,5 uur

Escape the Sparta Stadium

Sparta is de oudste betaald-voetbal-club van Nederland. Haar stadion in de wijk Spangen, ‘Het Kasteel’, spreekt tot al decennia tot de verbeelding.

Het Kasteel was het eerste voetbalstadion van Nederland en werd geopend op zondag 15 oktober 1916. De openingswedstrijd op ‘de Sparta Burcht’ werd gespeeld tegen Willem II. In de loop der jaren werden de tribunes van “Stadion Spangen” diverse malen vernieuwd en uitgebreid. De meest ingrijpende renovatie vond plaats in 1998-99: het stadion werd toen bijna volledig herbouwd. Het veld werd daarbij een kwartslag gedraaid, waardoor “Het Kasteel” nu deel uitmaakt van de Kasteeltribune aan de lange zijde van het stadion, terwijl het eerst aan de korte kant van het stadion gelegen was. Alleen het gebouw met de twee torentjes, waaraan het complex al decennialang zijn bijnaam Het Kasteel dankte, bleef bij de verbouwing van 1999 behouden De naam van het nieuwe stadion werd Sparta-Stadion “Het Kasteel”.

De geest van de Sparta’s trots, de befaamde oud-international Bok de Korver, waakt over het Kasteel. Bok de Korver wil alleen maar winnaars en daagt u uit de geheimen van het Kasteel te achterhalen. Alleen de winnaars mogen blijven terugkeren van Bok, losers moeten het Kasteel verlaten. Welk team wint deze uitdaging en kan rekenen op de trots van Bok?

Uitdagend programma

Een escaperoom is een spel waarbij je fysiek in een kamer wordt opgesloten. Wij doen het deze keer anders….. wij sluiten u op in het stadion. Het doel is om te ontsnappen door het oplossen van puzzels en raadsels terwijl u zich van ruimte naar ruimte door het stadion verplaatst. Het is dus niet alleen een escapespel, maar u ziet ook nog eens een groot aantal ruimtes van het stadion (op basis van beschikbaarheid). Het spel is zo uitdagend, dat maar een klein deel van alle groepen zonder hulp ontsnapt uit het Spartastadion. Door goed samen te werken vergroot u de kans om te ontsnappen…

Escape the Stadium is een escaperoom beleving speciaal ontwikkeld voor grotere groepen. Een totaal nieuw concept, speciaal door ons ontwikkeld voor het stadion van Sparta Rotterdam.

 

Arrangement is inclusief

 • Huur benodigde zalen van het stadion
 • Spelmateriaal
 • Enthousiaste begeleiding

 

Vanaf 50 personen

Tijdsduur programma: 2,5 uur

Alleen te boeken in combinatie met luncharrangement à € 82,50 p.p. of 3-gangen dinerarrangement à € 115,00 p.p. excl. btw (deze prijzen zijn inclusief dranken en zaalhuur)