fbpx
Home » Pauze activiteiten

Pauze activiteiten

Stichting De Betrokken Spartaan is op drie basisscholen verantwoordelijk voor de programmering tijdens de pauzes. Dit zijn OBS Kasteel Spangen, OBS Het Startblok en El Furkan.

De sportcoaches zorgen ervoor dat de kinderen sociaal en veilig tijdens de pauze tot beweging komen en dagen de kinderen motorisch, sociaal-emotioneel en cognitief uit.

Ons doel:

  • De motorische ontwikkeling van de kinderen verbeteren door het aanleren van nieuwe sporten en spellen. Hierbij gaat het om het aanleren van basisvaardigheden, zoals balans, rennen, springen en gooien, vangen, slaan en het schoppen van een bal.
  • Spelenderwijs de kinderen laten sporten en bewegen wat een positief sociaal klimaat biedt waarin kinderen sociale-emotionele vaardigheden kunnen ontwikkelen.
  • Direct na beweging is er een positief effect op aandacht, concentratie en informatieverwerkingssnelheid wat de cognitieve ontwikkeling van de kinderen verbeterd.

 

Meer informatie? Neem dan contact op met Stichting De Betrokken Spartaan via: Secretariaatdbs@sparta-rotterdam.nl of 010-8909210.